В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху

В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху
0
В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху

Зміни до правил дорожнього руху, які набули чинності в Україні, зобов'язують пристібатися водіїв і пасажирів таксі, а пішоходів – у темний час доби використовувати світловідбиваючі елементи в одязі. Про це повідомив перший заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький.

В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів і пішоходів. Про це 24 листопада у Facebook написав перший заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький.

«Якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння – і за його межами, то тепер усі вони повинні бути пристебнуті. Це правило зобов'язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати», – підкреслив Білошицький.

За його інформацією, не пристібатися в населеному пункті дозволено лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

«Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими», – зазначено в пості.

Велосипедистам дозволили рух смугою для маршрутних транспортних засобів. Пішоходи обов'язково мають використовувати світловідбиваючі елементи в темний час доби та в умовах недостатньої видимості.

«У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світловідбиваючі елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світловідбиваючі елементи», – пояснив заступник начальника патрульної поліції.

За матеріалами: Гордон

0
Суспільство Кримінал
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі