В Україні новий міністр охорони здоров’я

В Україні новий міністр охорони здоров’я
0
В Україні новий міністр охорони здоров’я

Верховна Рада призначила міністром охорони здоров'я Віктора Ляшка, який досі був головним санітарним лікарем та заступником голови МОЗ. Він пообіцяв зробити все можливе, щоб забезпечити українців вакцинами у перші сто днів своєї роботи міністром.

Це четвертий міністр охорони здоров'я за два роки президентства Володимира Зеленського.

За призначення Віктора Ляшка проголосували 262 депутати. Фракція «Слуга народу» підтримала кандидатуру Ляшка 224 голосами, група «За майбутнє» надала 15 голосів, група «Довіра» – 18, позафракційні депутати – 5. Після цього Віктор Ляшко одразу склав присягу.

Не надали голосів на підтримку кандидатури Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я чотири фракції: «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

На цій посаді він замінив Максима Степанова, який очолював міністерство протягом останнього року і якого звільнив парламент на прохання прем'єра Дениса Шмигаля 18 травня.

Відповідаючи на запитання депутатів про перші свої дії на посаді міністра, Ляшко пообіцяв за літо провести 10 млн вакцинацій від COVID-19, вакцинувавши двома дозами 5 млн українців.

Віктор Ляшко з грудня 2019 року обіймав посаду заступника міністра охорони здоров'я, з лютого 2020 року – посаду головного державного санлікаря. Раніше Ляшко був членом проектного офісу реформ при Міністерстві охорони здоров'я.

Як повідомлялося, подання про призначення головного санітарного лікаря Ляшка міністром охорони здоров'я ініціював прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Раніше у вівторок український парламент відправив у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який обіймав цю посаду з 30 березня 2020 року.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі