В Україні штрафуватимуть за спам

В Україні штрафуватимуть за спам
0
В Україні штрафуватимуть за спам

Верховна рада підтримала доопрацьований законопроєект №3014 «Про електронні комунікації», який раніше не підписав президент Володимир Зеленський, запропонувавши свої правки, пише Суспільне.

Відповідне рішення в цілому підтримали 228 на засіданні 16 грудня.

Згідно з порівняльною таблицею проєкту закону із пропозиціями президента Володимира Зеленського, розсилання спаму або комерційних електронних повідомлень без згоди отримувача тягне за собою накладення штрафу в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 гривень).

При цьому ненадання користувачу можливості відмови від комерційних електронних повідомлень з метою реклами чи продажу товарів та/або послуг тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 8500 гривень).

Профільний комітет з питань цифрової трансформації на засіданні 8 грудня вирішив рекомендувати Раді прийняти законопроєкт в цілому, зазначивши, що це — один із законів, якого очікує Європейський Союз.

1 грудня Рада направила законопроект "Про електронні комунікації" на доопрацювання, тоді відповідне рішення підтримали 298 депутатів.

— Ухвалений парламентом закон не встановлює вимоги щодо структури власності суб'єктів надання електронних та телекомунікаційних мереж та послуг, що може призвести до здійснення такої діяльності фізичними і юридичними особами, зареєстрованими в офшорних юрисдикціях резидентами країни, визначеними Верховною радою державою-агресором та завдати шкоди національній безпеці України, — повідомив представник президента Володимира Зеленського у Конституційному суді Федір Веніславський до відправлення законопроєкту на доопрацювання.

За його словами, президент також вважає неприпустимим неврахування в законі ситуацій, що вимагають екстрених дій органів державної влади України у разі загроз нацбезпеці, економіці та правам людини.

У свою чергу, депутат Артур Герасимов з «Євросолідарності» під час попереднього розгляду питання заявив, що «всіма своїми діями команда Зеленського будує тоталітарну державу в Україні». Веніславський відповів, що у пропозиціях і зауваженнях президента «немає жодного положення, яке було б спрямоване на скорочення демократичних здобутків» України, а йдеться лише про невідповідність конкретним нормам Конституції й проєкт закону необхідно доопрацювати.

Володимир Ар'єв з «ЄС» тоді ж заявив, що законопроект «дасть спецслужбам повний контроль над комунікаційними мережами». У відповідь Веніславський сказав, що подібних положень у проєкті закону немає.

Читайте також: Фонд енергоефективності спрощує умови участі у програмі «Енергодім»

Читайте також: Як працюватимуть кафе та ресторани з грудня до лютого: графік

Читайте також: Інформація про замінування суду в Рівному не підтвердилася

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі