В Україні запрацював мобільний застосунок ChatGPT

В Україні запрацював мобільний застосунок ChatGPT
0
В Україні запрацював мобільний застосунок ChatGPT
В Україні став доступний мобільний застосунок лабораторії OpenAI, у якому є чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT. Проте поки що він доступний лише на iOS.
 

Додаток вже доступний в App Store.

 

ChatGPT на iOS запустили у середині травня — спершу він був доступний лише у США. Користувачам Android він наразі не буде доступний. Але компанія обіцяє згодом адаптувати ChatGPT і під цю операційну систему.

 

Мобільний додаток ChatGPT буде безплатним для використання та синхронізуватиме історію запитів на різних пристроях. Він також інтегрує систему розпізнавання мовлення Whisper, що дозволить голосове введення.

 

Також буде можливість оформити передплату на ChatGPT Plus. Користувачам преміумверсії обіцяють ексклюзивний доступ до можливостей додатка, ранній доступ до нових функцій і швидший час відповідей на запити.

 

Більше про ChatGPT

Як відповів нам сам чат-бот, це — система штучного інтелекту, створена компанією OpenAI. Вона базується на моделі GPT (Generative Pre-trained Transformer) і призначена для взаємодії з користувачами через текстовий ввід і вивід.

 

Головна мета ChatGPT — надати користувачам можливість ставити питання, отримувати відповіді та взаємодіяти із системою, щоб отримати інформацію, поради або розв'язати певні завдання. Чат-бот може бути використаний у різних галузях, включно з освітою, дослідженнями, консультуваннями, творчістю.

 

ChatGPT базується на штучному інтелекті, який навчається на великій кількості текстових даних, що дозволяє йому розуміти та генерувати людську мову. Це дає змогу взаємодіяти з користувачами, надаючи відповіді на їхні запитання та запити.

 

Занепокоєння

У березні група фахівців зі штучного інтелекту й топменеджерів IT-галузі закликали зробити шестимісячну паузу в розробці потужних систем штучного інтелекту через можливі ризики для суспільства. На думку підписантів, за останні місяці лабораторії штучного інтелекту вийшли з-під контролю за розробкою та розгортанням дедалі потужніших цифрових розумів, «яких ніхто, навіть їхні творці, не може зрозуміти, прогнозувати чи надійно контролювати».

 

Автори листа вважають, що потужні системи штучного інтелекту слід розробляти лише тоді, «коли ми будемо впевнені, що їхній ефект буде позитивним, а ризики — керованими». Лист підписали понад 1,1 тисячі людей, серед яких гендиректор SpaceX, Tesla та Twitter Ілон Маск, співзасновник Apple Стів Возняк, співзасновник Pinterest Еван Шарп та співзасновник Skype Яан Таллінн.

 

Крім того, вищі посадовці США теж занепокоєнні щодо технології штучного інтелекту. Вони вказують на можливі порушення конфіденційності, упередженість і що ШІ може поширювати шахрайство та дезінформацію.

 

У квітні цього року президент США Джо Байден сказав, що ще належить з’ясувати, чи безпечним є штучний інтелект. Він наголосив, що технологічні компанії відповідають за забезпечення безпеки своїх продуктів. За його словами, соціальні медіа «вже продемонстрували шкоду, якої потужні технології можуть завдати без відповідних гарантій».

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі