Вчені встановлюють причину невідомого захворювання, яке «покосило» сотні людей в Індії

Вчені встановлюють причину невідомого захворювання, яке «покосило» сотні людей в Індії
0
Вчені встановлюють причину невідомого захворювання, яке «покосило» сотні людей в Індії

Нещодавно в Індії зафіксували спалах невідомого захворювання. Пацієнти скаржилися на припадки з виділенням піни з рота, нудоту, запаморочення, печіння в очах та біль у спині. Причини хвороби, які відправила на лікарняні ліжка сотні пацієнтів, поки невідомі. Водночас, влада Індії запевняє, що загадкова хвороба не передається від людини до людини.

Пацієнти в одній із лікарень штату Андхра-Прадеш 

У штаті Андхра-Прадеш, розташованому на південно-східному узбережжі Індії, зафіксували спалах невідомої хвороби, повідомляє видання The Times of India. Випадки захворювання виявили в місті Елуру з населенням більш ніж 200 тисяч чоловік і його околицях.

Починаючи з суботи до лікарень госпіталізували близько 340 осіб (за іншими даними, їх число перевищує 450), в тому числі 45 дітей віком до 12 років. Зараз під контролем медиків залишаються 157 пацієнтів, 168 виписали. Один 45-річний чоловік помер у неділю ввечері (західні ЗМІ пишуть, що причиною смерті став серцевий напад).

Левова частина хворих – молоді люди 20-30 років. Вони скаржилися на такі симптоми: судоми, нудоту, раптові непритомність, напади, які тривали близько трьох-п'яти хвилин і супроводжувалися піною з рота, запамороченням, печінням в очах, болями у спині, тремтінням, забудькуватістю та занепокоєнням.

Випадків передачі хвороби від однієї людини до іншої на сьогодні не з'являлися.

Що стало причиною, влада і представники сфери охорони здоров'я ще не з'ясували. При цьому госпіталізованих перевірили на Covid-19: результати тестів у всіх виявилися негативними. У них не виявили і інших вірусних захворювань, таких як гарячку денге, герпес і чікунгунья (арбовірус роду Alphavirus, що передається через укуси певного роду комарів). Аналізи спинномозкової рідини також виявилися в нормі.

Опозиція заявила, що захворювання пов'язане з брудною водою, і вимагає ввести режим НС, проте взяті в постраждалих районах проби води не показали ознак забруднення (у всякому разі, поки що). Як підкреслив головний міністр штату Й. С. Джаганмохан Редді, серед пацієнтів – люди, ніяк не пов'язані з міським водопостачанням.

У лабораторії судово-медичної експертизи також направили аналізи крові пацієнтів і їжі, яку вони нещодавно вживали. «Фахівці працюють над з'ясуванням причини цього захворювання, а ми чекаємо результатів з лабораторій. Це може бути їжа, вода, повітря або інше захворювання. Але ми знаємо, що це локально, оскільки в основному постраждалі жили в одному місті », – розповіла Долла Джоші Рой, районний лікар.

Міністерство охорони здоров'я Індії сформувало спеціальну групу для розслідування випадків захворювання в Андхра-Прадеш, в яку увійшли три лікарі. У вівторок вони відвідають Елуру та відзвітують про свої висновки.

Тим часом деякі місцеві ЗМІ написали, що хвороба могли викликати токсичні хлорорганічні сполуки і засоби захисту від укусів комарів. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Штат Андхра-Прадеш, як і Індія в цілому, сильно постраждав від епідемії коронавірусу: число активних випадків оцінюють в понад 800 тисяч, сім тисяч інфікованих людей померли. І спалах невідомої хвороби ще більше збільшує навантаження на систему охорони здоров'я.

D: За деякими даними, число пацієнтів з невідомою індійською хворобою перевищило 800 осіб. Спеціалісти та вчені ВООЗ допомагають владі штату Андхра-Прадеш, де виявили спалах цієї «невідомої хвороби», з’ясувати причини її виникнення.

Фахівці припускають, що люди їли овочі, забруднені пестицидами, які містили в собі, в тому числі, фосфор. Втім, гіпотеза заснована лише на факті, що такі хімічні засоби використовують в цьому районі, а не на конкретних доказах.

За матеріалами: науковий журнал «Naked Science»

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі