Вчора через аварію на підстанції в ліфтах Рівного застрягли близько півсотні рівнян

Вчора через аварію на підстанції в ліфтах Рівного застрягли близько півсотні рівнян
0
Вчора через аварію на підстанції в ліфтах Рівного застрягли близько півсотні рівнян

У Рівному понад пів сотні людей з ліфтів звільнила бригада підприємства «Арм-Еко», два десятки людей звільняли працівники ТОВ «Вертіка», на три десятки викликів виїжджали працівники «Рівнеліфту». Про це Суспільному 29 липня повідомили на підприємствах. Ліфти зупинилися після аварії на підстанції, через що знеструмило значну частину Рівного.

«У Рівному після аварії на підстанції зупинилися ліфти, а в них були заблоковані пасажири. Працівники аварійної бригади компанії «Арм-Еко» звільнили з ліфтів понад пів сотні людей», – повідомила речниця компанії Наталія Пастухова.

«Виїжджали тільки туди, де застрягли люди. Рятувальна операція тривала з 20:30 до опівночі. В першу чергу майстри включали ліфти, в яких застрягли люди. І таких виявилося чимало. На вулиці Степана Бандери у ліфті взагалі опинилося ненормативна кількість людей, до десяти – це велике перевантаження. До того ж були з дітьми», – коментує вона.

Керівник ПРАТ «Рівнеліфт» Володимир Варжель повідомив, що у піковий момент отримали від двадцяти до тридцяти повідомлень, що у ліфтах застряли люди.

«Напруги ж не було, пульт нічого не показував. Те, що ліфти всі зупинились, то само собою, а те що було 20-30 застрявань, то звільняли по телефонних дзвінках мешканців», – коментує Володимир Варжель.

Він уточнив, що левову частку ліфтів у місті обслуговує «Арм-Еко», трішки менше – «Рівнеліфт». Окрім них ліфти у місті обслуговують ТОВ «Вертіка» та МПП «Леда».

«Доводилось звільняти, багато, до двадцяти людей. Виїздів було і більше. Після того як дали велику напругу «На Щасливе», там погоріли трохи частотні перетворювачі», – інформує директор ТОВ «Вертіка» Георгій Жук.

Як уточнила речниця «Арм-Еко» їхнє обладнання з ладу не виходило, але доведеться міняти двоє дверей.

«На вулиці Коновальця та Волинської Дивізії, люди їх виламали до приїзду аварійки», – додала вона.

Директор МПП «Леда» Михайло Єлісєєв зазначив, що не рахували, скількох людей звільняли з ліфтів. Зауважив, що внаслідок стрибка напруги погоріло обладнання.

«Електропостачання у Рівному та по району повністю відновили о 21:05. Його не було у центрі Рівного, зокрема в районі пивзаводу, в районі автовокзалу та селах Обарів та Городок», – повідомила в.о. речниці Рівнеобленерго Анна Хомич.

Начальник УЖКГ міста Володимир Пилипчук повідомив, що вони не мають зведеної інформації щодо ліфтів. Підприємства реагували на виклики самотужки, а управління координувало дії.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі