«Верес» достроково гарантував собі вихід в УПЛ

«Верес» достроково гарантував собі вихід в УПЛ
0
«Верес» достроково гарантував собі вихід в УПЛ

Рівненський «Верес» став першим клубом з Першої ліги, який гарантував собі підвищення у класі та в наступному сезоні виступатиме в УПЛ. За умови того, що отримає сертифікат на участь в чемпіонаті.

«Верес» за кілька турів до кінця сезону Першої ліги став недосяжним для усіх клубів, що йдуть нижче третього місця. А оскільки в УПЛ виходять три команди – «Верес» точно буде однією з них.

За три тури до кінця чемпіонату «Верес» випередив «Агробізнес» (четверте місце) на 8 очок. Першим в матчі 28-го туру грав саме «Агробізнес», у домашньому матчі приймав «ВПК-Агро».

Для того, щоб відтермінувати вихід «Вереса» в УПЛ, «Агробізнесу» потрібно було обов'язково перемагати. Але команда не змогла цього зробити – програла з рахунком 1:2. Цього достатньо «Вересу» для виходу в УПЛ.

Водночас, «Верес» поки ще не гарантував собі «золото» Першої ліги. Перевага рівнян над «Чорноморцем», що йде на другій позиції складає чотири очки.

Турнірна таблиця Першої ліги (боротьба за вихід в УПЛ)

«Верес» – 59 (27)

«Чорноморець» – 55 (27)

«Металіст 1925» – 53 (27)

«Агробізнес» – 51 (28)

Чи можуть «Верес» не допустити в УПЛ?

«Верес» гарантував собі право на участь в УПЛ за спортивним принципом. Однак це не означає, що рівненська команда вже точно виступить у Прем'єр-лізі у наступному сезоні.

Перед початком кожного сезону футбольні клуби проходять процес атестації, який є юридичною умовою для отримання права грати в УПЛ. Якщо «Верес» його отримає, то зможе грати у чемпіонаті Україні.

Чи грав колись «Верес» в УПЛ?

Це третій в історії вихід рівненської команди у вищий дивізіон чемпіонату України. У 1992 році «Верес» здобув «золото» Першої ліги і потрапив у вищу лігу, відігравши три сезони.

Також команда потрапила в УПЛ за підсумками сезону 2016/17 Першої ліги. Хоча команда фінішувала на третій позиції (за регламентом право на участь в УПЛ здобували чемпіон та віце-чемпіон), але «Десна», яка фінішувала другою, не отримала атестат на участь в українській Прем'єр-лізі, «Верес» вийшов у вищу лігу.

Однак після сезону 2017/18 «Верес» опинився у Другій лізі. Хоча команда із Рівного фінішувала на шостій позиції, після сезону відбулося «злиття» «Вереса» із ФК «Львів», унаслідок чого команди «обмінялися» місцями: «Львів» із Другої ліги потрапив в УПЛ, а «Верес» – понизився у класі.

Що відомо

У наступному сезоні УПЛ виступлять 16 клубів. Команди зіграють два кола та проведуть 30 турів.

Базова дата початку чемпіонату України 2021/22 - 25 липня.

За матеріалами: Суспільне

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі