Верховна Рада підтримала спрощення умов для лікування військових

Верховна Рада підтримала спрощення умов для лікування військових
0
Верховна Рада підтримала спрощення умов для лікування військових
Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт щодо вдосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану.
 

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

 

Законопроект №9158 має спростити військовослужбовцям оформлення довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) як за результатами відповідного розслідування (службового чи спеціального), так і без його проведення.

 

«Довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) складається протягом 5 днів на підставі рапорту безпосереднього командира та наказу командира військової частини про отримання військовослужбовцем поранення (контузії, каліцтва)», — пояснив на своїй сторінці у Facebook голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат Олександр Завітневич.

 

За його словами, у цей же термін довідка надсилається до військового закладу охорони здоров’я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

«Документи "ходитимуть" за військовим, а не військовий "ходитиме" за документами. Це сприятиме розв’язанню проблем черг і зайвої бюрократії, щоб військовослужбовці, які поранені та перебувають на лікуванні, не вистоювали в чергах для отримання тієї чи іншої довідки від військово-медичної комісії», — додав Завітневич.

 

Тепер законопроект повинен пройти друге читання. Далі його має підписати голова парламенту та президент.

 

Що передувало?

Нагадаємо, у лютому заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про роботу низки міністерств над тим, щоб спростити для військовослужбовців процес проходження військово-лікарської комісії. Зокрема, йдеться про автоматизацію та диджиталізацію процесів.

 

Перед тим уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про ймовірне порушення права військовослужбовців на належне медичне обслуговування. 


Представники офісу омбудсмена перевірили клініку амбулаторно-поліклінічної допомоги Медичних сил ЗСУ, після чого констатували, що відсутність електронного документообігу та електронного запису на приймання до лікаря призводять до паперової тяганини й черг. 


Військовослужбовці з різним ступенем травм були змушені годинами чекати в черзі до лікаря. Окрім того, черги до окремих фахівців становили понад 500 людей.

 

Більше новин читайте у нашому Telegram-каналі: https://t.me/vse_rv 

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі