За рік у Сарненську ЦРЛ інвестували понад 35 млн грн

За рік у Сарненську ЦРЛ інвестували понад 35 млн грн
0
За рік у Сарненську ЦРЛ інвестували понад 35 млн грн
За рік у Сарненську ЦРЛ інвестували понад 35 млн грн. Завдяки коштам держави, НСЗУ, області, району та меценатів – лікарня має потужну медичну базу. На черзі – киснева система
 
Сарненська районна лікарня є опорною у лікуванні хворих на COVID-19. Десятки одиниць обладнання: ШВЛ-апарати, кисневі концентратори, електрокардіографи, мікроскопи, монітори пацієнта – вдалося придбати за рік пандемії.
 
Лише за кошти НСЗУ придбано понад двадцять найменувань обладнання на загальну суму понад 10 млн грн.
 
«Ми й донині працюємо над підсиленням Сарненської лікарні. Нещодавно в закладі встановили потужний ангіограф, вартістю понад 400 тисяч євро. На реконструкцію відділення для його встановлення виділили 4,8 млн грн. Наприкінці року розроблений проєкт кисневої системи для лікарні. Вартість робіт складає близько 3 млн грн, очікуємо гроші з держбюджету. Також ведемо переговори щодо встановлення кисневої станції», - розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник.
 
За словами головного лікаря Василя Іванюка, на сьогодні зайнятість ковід-ліжок на рівні 65%, киснезалежних - півсотні пацієнтів.
 
«Для хворих на коронавірус у закладі зарезервовано 175 ліжок. Станом на сьогодні лікарня повністю забезпечена медпрепаратами, на два місяці наперед – засобами індивідуального захисту та дезінфекторами. Медики отримують 300% надбавки. Із нетерпінням очікуємо на встановлення кисневої системи. Це дасть можливість розвести кисень одразу на три корпуси, у тому числі терапевтичного, де є 90 ліжок», - розповів Василь Іванюк.
 
За словами першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, Сарненська ЦРЛ – опорна лікарня, тому її облаштуванню приділяється особлива увага.
 
«На завершальній стадії триває реконструкція приймального відділення Сарненської ЦРЛ в рамках президентської програми «Велике будівництво». На виконання будівельних робіт з держбюджету виділено 18,8 млн гривень. Оновлене відділення матиме окремий заїзд для швидких, боксоване приміщення для хворих на COVID-19, а також сучасне медичне обладнання: комп’ютерний томограф, відеоендоскоп, реанімаційне та інше устаткування», - відзначив Сергій Подолін.
 
До слова, у Сарненському районі працюють над «телемедицини» у сільській місцевості. В контексті поширення коронавірусу COVID-19 – це стане альтернативою прямим візитам до лікарів вторинної медичної допомоги.
0
Найцікавіші матеріали
У Вараші внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст
0
Читати далі
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі