Зеленський про результати закордонних візитів: повертаємося додому з новими оборонними пакетами

Зеленський про результати закордонних візитів: повертаємося додому з новими оборонними пакетами
0
Зеленський про результати закордонних візитів: повертаємося додому з новими оборонними пакетами

Президент України у понеділок перебував з візитом у Великій Британії, напередодні він відвідав Францію та Німеччину, 13 травня – Італію.

 

«Три довгих дні, – і наші воїни, наша держава стають сильнішими. Я впевнений - значно сильнішими. Повертаємося додому з новими оборонними пакетами: більше нової, більше потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей. Більше політичної підтримки», - сказав Зеленський у вечірньому відеозверненні 15 травня.

 

Важливо:

— В Італії Зеленський провів результативні переговори з Премʼєр-міністром і Президентом. Також відбулася зустріч із понтифіком – «доволі обнадійлива». 

 — Німеччина: змістовні та продуктивні в плані оборони України зустрічі із Президентом Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцом.

 

Зеленський подякував Німеччині за найбільший оборонний пакет – 2 мільярди 700 мільйонів євро, системи ППО «Айріс» різних модифікацій, багато ракет до них, гармати, снаряди, бронетехніку…

 

Також Володимир Зеленський в Аахені відвідав військову базу, де тренуються українські воїни на німецькій техніці, оглянув «Леопарди» і «Мардери». «Від імені й на честь українського народу отримали в Аахені вагому європейську відзнаку імені Карла Великого. Вперше у залі, де вшановують лауреатів, звучала українська мова – у промові. Українська буде однією з офіційних мов Європейського Союзу, я впевнений у цьому», - наголосив Президент України.

 

— У Франції за результатами зустрічі із Президентом Макроном є новий, потужний військовий пакет, є нові політичні домовленості - нові можливості для наших воїнів у протидії російському терору.

 

— У Великій Британії відбулася зустріч із Премʼєр-міністром Ріші Сунаком. «Оборона й дуже важливе британське лідерство у військових коаліціях. Перед міжнародними заходами, що заплановані на найближчий час, скоординували наші позиції: перед G7, самітом у Вільнюсі», - зазначив Володимир Зеленський.

 

Він повідомив про створення коаліції для тренування пілотів на сучасних західних літаках. 

 

Зеленський зазначив, що на всіх зустрічах обговорювали нашу формулу миру, і тепер є більше готовності партнерів іти за українською формулою: «Є більше підтримки для нашого вступу в ЄС, більше розуміння, що вступ України в НАТО буде, він неминучий».

 

 Президент підсумував: «Отже, головні результати за ці дні – нова зброя для України, шана до українців, нашу перемогу вдалося зробити ближчою. І ми ще додамо підтримки! Я знаю це. Я вірю в це».

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі