Жителів Рівненщини залучатимуть до розподілу коштів державного бюджету

Жителів Рівненщини залучатимуть до розподілу коштів державного бюджету
0
Жителів Рівненщини залучатимуть до розподілу коштів державного бюджету

Це стане можливо завдяки впровадженню проекту «Всеукраїнський громадський бюджет» у Рівненській області.

Першим кроком втілення проекту стало підписання Меморандуму про співпрацю між головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем та громадськими організаціями «Форум розвитку громадянського суспільства» і «Social Boost».

Впровадження ініціативи передбачає, що кожен мешканець області, віком від 18 років, має можливість на електронну платформу подати власну пропозицію щодо розвитку краю. Онлайн майданчик має безпечні інструменти авторизації, обчислює голоси і дозволяє максимально захистити процес від фальшування результатів. Впровадження найкращої ініціативи, визначеної шляхом голосування всіх охочих, фінансуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету.

Цьогоріч на реалізацію даного конкурсу виділено 2,6 млн грн у рамках фінансування Державного фонду регіонального розвитку.

Дякую партнерам за можливість поліпшувати державні сервіси. Для області – це важливий крок. Адже «Всеукраїнський громадський бюджет» відкритий, побудований на рівних умовах та на засадах прозорості. Це крок, який наближає нас до європейських правил публічного адміністрування. Мрія нашої команди – щоби якомога менша роль чиновників була у розподілі громадського бюджету, а також пріоритетів щодо діяльності області. Важливо, що ми можемо комунікувати з ініціаторами проектів через такі платформи, — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За словами директора обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Костянтина Мокляка, облдержадміністрація вже відпрацювала механізми реалізації впровадження даного проєкту на Рівненщині. Зокрема, вже підготовлено розпорядження щодо процедури впровадження ініціативи. Сьогодні підписали меморандум про співпрацю. Також ГО «Форум розвитку громадянського суспільства» в рамках проекту ПРООН, знайшла можливість на два роки надати безкоштовно Рівненській ОДА платформу для голосування.

Активні мешканці області вже можуть готувати свої ідеї для участі у конкурсі, який стартує з вересня. Про офіційне оголошення початку прийому проектів на Всеукраїнський громадський бюджет та деталі конкурсу громадськість буде поінформовано додатково.

Читайте також: У Дубні карантин через сказ

Читайте також: Україна закриває кордони для іноземців

Читайте також: Відомо, де діти не підуть до школи 1 вересня

0
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі