Створення ювенальної юстиції на Рівненщині, справа молодих правознавців

Створення ювенальної юстиції на Рівненщині, справа молодих правознавців
0
Створення ювенальної юстиції на Рівненщині, справа молодих правознавців

Нещодавно відбулася зустріч студентів-третьокурсників Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України з прокурором відділу ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області Іриною Ващишиною. Метою заходу стало ознайомлення студентської молоді із діяльністю органів прокуратури у сфері ювенальної юстиції.
Для майбутніх юристів проведено лекцію, в ході якої прокурор детально розповіла студентам про мету та функції ювенальної юстиції, процес її становлення за кордоном та у нашій державі, права дитини, як учасника кримінального процесу, відповідно до міжнародних нормативно-правових актів.
Зокрема, Ірина Ващищина звернула увагу, що унаслідок свого специфічного положення у суспільстві діти, які мають проблеми із законом та яким притаманні своєрідні правила поведінки, особливо потребують ефективного захисту з боку органів влади. При цьому досягти позитивних результатів у зниженні рівня злочинності серед підлітків та вивести їх із загальної системи каральної юстиції можливо при об’єднанні зусиль різних державних органів та структур, а також громадських організацій. Шлях до такої юстиції, яка включатиме ювенальні суди, спеціалізовану адвокатуру, самостійну систему слідчих апаратів, виховні заклади, соціальні органи й заклади утворення, які займаються вихованням важких підлітків, вимагає вже на сучасному етапі вирішення багатьох практичних і теоретичних питань.
Активне обговорення серед студентів-слухачів викликало питання особливостей діяльності ювенальних суддів, слідчих та прокурорів у системі правосуддя в справах щодо дітей. Така система традиційно оцінюється з двох позицій: як інструмент боротьби зі злочинністю серед молоді та підлітків і як засіб охорони прав та законних інтересів неповнолітніх, їх захисту від несприятливих умов життя й виховання.

 

0
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі