Як рівннам вберегтись від ГРВІ: про цибулю, часник і блокіратори вірусів

Як рівннам вберегтись від ГРВІ:  про цибулю, часник і блокіратори вірусів
0
Як рівннам вберегтись від ГРВІ:  про цибулю, часник і блокіратори вірусів
Кому в XXI столітті може спасти на думку, що можна повісити на шию якийсь чарівний пристрій, який буде відганяти віруси і дозволить вціліти у сезон ГРВІ?

З давніх-давен люди намагалися захистити себе від ворогів, хвороб, невдач і злих духів найрізноманітнішими амулетами – чарівними (магічними) намистами, сережками, браслетами, перснями і т.д.

Під дим ритуальних багать і під звуки шаманських бубнів стародавні дикуни проколювали собі вуха й носи і засовували туди щось особливо корисне. Після чого хворіли, вмирали, потрапляли в полон і в пащу до диких звірів, втрачали потрібне, щось не те й не тоді сіяли, щось не те й не там будували, але за будь-яких невдач (якщо вдавалося вижити) мали можливість сказати: це не ми дурні й необережні, це амулет недостатньо сильний.

Однак справжній прогрес починався тоді, коли люди робили висновки зі своїх помилок: виганяли шаманів, забували про бубни-амулети і вчилися жити – сіяти, будувати, лікувати. 
Абсолютно неправильно вважати, що амулетами – це лише для дикунів. 

Питання: кому в XXI столітті може спасти на думку, що можна повісити на шию якийсь чарівний пристрій, який буде відганяти від васчи від вашої дитини віруси і дозволить вціліти у сезон ГРВІ?

Відповідь: багато-багато кому! Чому? Та тому, що більшість наших сучасників про віруси, вірусні інфекції та про те, як відбувається процес зараження, знають приблизно стільки ж, скільки й пітекантропи, що гріються коло багаття.

Людожери з тропічного плем'я тумба-юмба вірили в те, що намисто із зубів леопарда захистить їх від «зіпсованого повітря» (так вони називали малярію).

Освічені молоді люди,що начиталися інтернету, щиро вірять в те, що намисто із зубків часнику здатне захистити їхніх дітей від грипу та інших вірусних інфекцій!

Пишу конкретно і ясно: 
- Народ, не вподібнюйтеся до дикунів! Тобто ніяка цибуля, ніякий часник, ніякі намиста-амулети не здатні відлякати віруси від вас і ваших дітей;

- розставлені по квартирі (приміщенню дитячого садка) блюдця з нарізаною цибулею не зменшують ймовірність ГРВІ; насичений цибульний запах тільки збільшує кількість мокротиння, провокує кашель і спазм бронхів;

- сучасна медична наука не знає речовин, які, після їхнього нанесення на шкіру або слизові оболонки, здатні захистити людину від респіраторних вірусів. Ще раз більш чітко: ніяка оксолінова мазь, ніякий бальзам «Зірочка», ніякі продукти бджільництва, ніякий борсуковий жир, ніякі краплі-мазі-креми з інтерфероном не зменшують ймовірність підхопити ГРВІ;

– зверніть увагу на нові фуфломіціни, які під ім'ям «блокатори вірусів» (варіант «вірус-блокери») активно рекламуються і продаються сучасними шаманами-шарлатанами і, зрозуміло, охоче купуються наївними аматорами магічних амулетів. Відмінність від намиста з леопардових зубів полягає лише в тому, що леопардові зуби – це вмістилище доброго духу, нібито здатного відігнати злий дух болотяної лихоманки, а «блокатор вірусів» – вмістилище діоксиду хлору, нібито здатного відігнати вірус грипу.

Я б не мав нічого проти блокаторів вірусів і часникових намист, якби люди правильно діяли, додаючи часник з блокатором для надійності.


Тобто ви прищепили себе й дитину від грипу, багато гуляєте на свіжому повітрі, а не в натовпі торгівельного центру, де постійно шморгають носом, провітрюєйте приміщення, підтримуєте оптимальні параметри вологості і температури повітря в приміщенні і на додаток до всього цього повісили на дитячу шию амулет під назвою «блокатор вірусів». На здоров'я! Але часто-густо маємо ситуацію, коли в приміщенні дитячого садка спекотно, сухо, цибуляно-часниковий сморід, провітрювати не можна (вивітриться корисна цибуля), гуляти не можна (вітер і мрячить).

PS: Уточнив ціни: «японський блокатор вірусів», нібито ефективний аж 30 днів – 17 $. Якщо брати оптом на весь дитячий садок, можна домовитися за 15 $. Разом, за 6 місяців осінньо-зимового періоду, – 80 $. Сучасна інактивована протигрипозна вакцина – 6-9 $. При цьому прихильники амулетів на повному серйозі критикують щеплення і міркують про злочинний бізнес виробників вакцин.

0
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі