Делегація обласної ради переймає плани розвитку у Європі

Делегація обласної ради переймає плани розвитку у Європі
0
  • Делегація обласної ради переймає плани розвитку у Європі
  • Делегація обласної ради переймає плани розвитку у Європі

Голова обласної ради Микола Драганчук бере участь в одній із найбільших міжнародних конференцій - III Європейському конгресі місцевого самоврядування, що проходить у місті Краків (Польща). Делегацію Рівненської обласної ради, очолив голова облради Микола Драганчук, увійшли керуючий справами обласної ради Богдан Сологуб, його заступник Сергій Гаврилюк та депутат облради Павло Кравчук.

"На Європейському конгресі місцевого самоврядування вже вдруге, оскільки брав участь у першому конгресі у 2015 році. Власне пам'ятаючи свої враження від того першого конгресу і запланував участь у цьогорічному. Участь у конгресі беруть самоврядовці та представники урядів, експерти з цілої Європи. Для нас, українців, конгрес важливий тому, що дає можливість не лише познайомитись із європейським досвідом (в чому ми зараз не обмежені) а й почути стратегічні плани розвитку самоврядування Європи на майбутнє.Тут вчергове переконуєшся, що успіх польської реформи самоврядування став можливий завдяки можливості залучення досвіду європи, європейських фондів, але і завдяки активності місцевих громад, професійності урядовців.Майбутнє самоврядування мені бачиться у забезпеченні широкої участі громадян в участі у місцевих справах, доступу їх до інформації, тощо,"- коментує заступник керуючого справами Сергій Гаврилюк.

 Цьогоріч Конгрес проходить під гаслом “Місцеве самоврядування перед обличчям викликів XXI століття” та включає понад 80 заходів: панельних дискусій, програмних блоків, лекцій, презентацій, майстер-класів у шести тематичних напрямках.  Голова обласної ради Микола Драганчук візьме участь у публічних дебатах на теми: «Самоврядування перед лицем демографічної кризи», «Підготовка кадрів для сучасної економіки», «Реформа самоврядування в Польщі: виклики та результати»,  «Самоврядування та історія: як національна спадщина впливає на місцеві спільноти». Про це повідомляє Рівненська обласна рада.

 

0
Політика # Рівненська обласна рада # Микола Драганчук # Сергій Гаврилюк # Богдан Сологуб
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі