Історичне місто Рівненщини підлаштовують під великий потік авто

Історичне  місто Рівненщини підлаштовують під великий потік авто
0
Історичне  місто Рівненщини підлаштовують під великий потік авто

За інформацією з Дубенської міськради, на масштабний проект – реконструкції перехрестя  на «Базарчику» – витратять у межах 7 мільйонів гривень. Левову частку грошей  на втілення проекту Дубенської міськради асигнують із держбюджету. На «Базарчику» вже розпочали облаштовувати кільцевий рух, а, окрім цього,  буде ще дві велодоріжки плюс тротуар та пішохідні переходи з світлофорами на виклик

Перехрестя вулиці Семидубської з вулицями Мирогощанською, Сурмичами, Грушевського застаріле і таке, що не розраховане на великі потоки руху транспортних засобів. Капітальний ремонт перехрестя, тобто облаштування там кільцевого руху, входить у перспективний план Дубенської міської ради з поліпшення транспортної інфраструктури міста, – розповіли в управлінні архітектури.

Проблемним є те, що пропускна спроможність цього перехрестя невдовзі мала вичерпатися, а його експлуатаційні показники в нинішній час вже не відповідають вимогам існуючої та прогнозованої інтенсивності руху. Така ситуація небезпечна тим, що й на так аварійній ділянці міста ДТП могло чим далі більшати.

Існуюче перехрестя являло собою перетин трьох автомобільних доріг загального користування і магістральної вулиці. Регулювання дорожнього руху та пішоходів зараз здійснюється транспортними та пішохідними світлофорами.

Основна необхідність облаштування кільця на «Базарчику» — це забезпечення безпеки пішоходів, оскільки в цьому районі є два жвавих пішохідних переходи – через вулиці Сурмичі та Грушевського. На перехресті часто трапляються ДТП, пов’язані в основному з порушенням правил дорожнього руху пішоходами. Основний недолік такої транспортної розв’язки – це відсутність можливості привести її до простих перехресть, зрозумілих для водіїв та пішоходів.

Переможцем тендерних торгів на Prozzoro, в якому брало участь чимало фірм, стало ПрАТ «Рівнеавтошляхбуд», яке запропонувало найнижчу ціну, вже приступило до роботи. Прогнозується, що роботи завершать наступного року і що після здійснення капітального ремонту проблем поменшає, ризики ДТП зменшаться і пішоходи відчуватимуть себе безпечніше.

Міський голова Василь Антонюк  пояснює, що міськрада до впровадження цього проекту готувалася заздалегідь. Зокрема, здійснили ремонт доріг, прилеглих до мікрорайону «Базарчик», щоб автомобілі й інший транспорт на час здійснення капремонту та облаштування кільцевої дороги мали можливість об’їжджати. Так, відремонтували вулицю Словацького та прилеглу до неї, з’їзд по вулиці Морозенка. Відремонтували провулок Мирогощанський. Поки що транспорт частково, але ще курсує через перехрестя, хоча вже проводяться роботи по зрізці кута повороту. Водіїв запевняють, що незручності  тимчасові. Реконструкцію прогнозовано завершать у наступному році.  Кільце облаштують відповідно сучасних стандартів. Також буде чотири пішохідних переходи, де, замість існуючих світлофорів, встановлять світлофори з викликом на вимогу.  Кільце буде визначатися як головна дорога і буде просторим, бо ж запланований зріз повороту з вулиці Грушевського на Семидубську, та повороту навпроти по діагоналі.

Але це ще не всі новини для дубенчан. Нарешті приведуть до ладу надзвичайно складну ділянку тротуару на Сурмичах, де перехожим таки є на що нарікати.

Як дізналися у міськраді, окремим проектом, який буде впроваджуватися в місті практично водночас із реконструкцією перехрестя (після визначення підрядника), буде облаштування велодоріжок. Вартість проекту сягне в межах 4,5 мільйона гривень. Нові велодоріжки з тротуарами облаштують по ліву сторону від «Базарчика» в напрямку центру міста, від військової частини А 1519  і до мосту, а з правої сторони  – від повороту на вулицю Садову і до мосту. Облаштування тротуарів та велодоріжок у цій частині міста надзвичайно важливе, бо саме тут найбільший рух пішоходів, велосипедистів, для яких треба створити безпечні умови. Ділянки є найпроблемнішими, тому наразі  за них взялися першочергово. Також, у рамках цього проекту, облаштують під’їздну дорогу на чотирьох пішохідних переходах на вулиці Сурмичі. На все в управлінні архітектури міськради виготовили проектно-кошторисну документацію. Реалізація цих проектів дозволить модернізувати дорогу, перехрестя та тротуари, зробивши їх відповідно технічним та економічним стандартам, що вдосконалить транспортну та комунікаційну інфраструктуру Дубна та поліпшить умови для місцевих транспортних потоків. Сумарно на все про все треба чимало – в межах 12 млн. грн.

Ще нещодавно міський голова озвучив на загал, що вже практично готовий проект реконструкції мосту, на що знадобиться кругленька сума. Таким чином  є надія, що й міст у Дубні вчасно зроблять, себто не чекатимуть його повної руйнації.

За інформаціїю Наше дзеркало

0
# Дубно # Рівненщина
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі