Коронавірус на Рівненщині: головне за 7 травня

Коронавірус на Рівненщині: головне за 7 травня
0
Коронавірус на Рівненщині: головне за 7 травня

Сьогодні у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг щодо ситуації із поширенням коронавірусу.

Основні меседжі брифінгу:

– Позиція Рівненської ОДА – зберегти КП «Рівненський міжнародний аеропорт» як цілісний майновий комплекс.

– Рівненщина – одна з областей, де найбільше проводять ПЛР-досліджень. Цим і пояснюються великі показники виявлених хворих на COVID-19, у тому числі дітей. Наразі найбільше випадків на коронавірус як у дорослих, так і дітей зафіксовано у Рівному та Рівненському районі. Двох дітей госпіталізовано, їм надається медична допомога у повному обсязі.

У селі Зоря Рівненського району всього зареєстровано 80 хворих, за останню добу – 20. Дев’ять людей госпіталізовано, найстаршому пацієнту 65 років. Вживаються усі необхідні протиепідемічні заходи щодо стабілізації ситуації та спаду захворюваності.

– У Рівненській області визначено 21 заклад для обсервації на понад 1 300 місць. Це готелі, заклади комунальної власності. Період проживання відшкодовується з місцевих бюджетів. На сьогодні на обсервації в області перебуває 2 людини у Здолбунівському районі. Разом з тим, замість обсервації для людей, які перетнули кордон, самоізоляцію можна проходити за допомогою мобільного додатку «Дій вдома». Через цей додаток представники поліції можуть контролювати проходження людиною самоізоляції.

– Наразі через відсутність контрактування із НСЗУ без фінансування на Рівненщині залишилися три заклади: протитуберкульозний санаторій у Костополі, протитуберкульозний дитячий санаторій «Новостав», кардіоревматологічний дитячий санаторій у Козині. ОДА та облрада вивчають можливість збереження цих закладів. На порядку денному – питання об’єднання чи реорганізації санаторіїв шляхом їх приєднання до комунальних підприємств облради, які мають угоди із НСЗУ.

– Після 11 травня, коли карантинні заходи будуть послаблені, в області не буде відновлене залізничне і міжобласне сполучення. Ці питання будуть обговорюватися Урядом після 22 травня.

– Спортзали, фітнес-центри та басейни не входять в перелік закладів, які зможуть відновити свою роботу з 11 травня. Дозволено лише тренування спортсменів національних збірних на закритих базах, дозволений біг, спортивна ходьба та їзда на велосипедах. Питання роботи спортзалів, фітнес-центрів та басейнів розглядатимуть після 22 травня.

– Одноразові маски не мають спеціальної інструкції щодо утилізації. Тому після завершення терміну придатності рекомендуємо такі засоби захисту замочувати на 2 години у хлоровмісний розчин. Після чого їх можна утилізувати.

Читайте також: Медиків та поліцейських будуть регулярно тестувати на Сovid-19

Читайте також: «Ми згадаємо і дев'яності роки»: у Рівному просять відшкодувати збитки фермерам через карантин

Читайте також: У Рівному не можуть послабити карантин через Уряд

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі