На Рівненщині моніторять дотримання прав дітей-ВПО

На Рівненщині моніторять дотримання прав дітей-ВПО
0
На Рівненщині моніторять дотримання прав дітей-ВПО

Дотримання прав дітей ВПО, стан місць компактного проживання, психологічна підтримка населення, проблеми і виклики в роботі з переміщеними особами.

 

Про це говорили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА. На заході були присутні керівники громад та районів, представники профільних департаментів, управлінь, служб області та організацій громадянського суспільства. Головувала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

 

Як повідомила керівниця ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорєва, на Рівненщині вже створено 49 координаційних центрів. Громадам, де такі цетри ще не діють, доручено їх створити до наступного засідання.

 

«Це, перш за все, про консолідацію зусиль. Усі відповідальні органи влади та організації матимуть змогу актуалізовувати інформацію, ділитись проблемами та спільно напрацьовувати рішення», - звернулась Юлія Шигорєва.

 

Ключовим питанням у порядку денному стало дотримання прав внутрішньо переміщених дітей. 

 

У результаті проведених комісійних виїздів в громадах Рівненщини виявили 13 неповнолітніх, які перебувають у складних життєвих обставинах. Відтепер ці діти перебувають під соціальним супроводом. В області й надалі тривають моніторингові візити у місця компактного проживання ВПО. Їх проводять спільно з громадськими організаціями та благодійними фондами.

 

«Зараз ми не просто наводимо статистику. Люди – це наш основний пріоритет. Виклики в соціальній сфері тільки збільшуються і ми повинні займатись реальною допомогою, а не звітуванням», - наголосила Людмила Шатковська.

 

Координаційний центр виокремив головні завдання – проведення моніторингу функціонуючих МКП в області, а також створення робочих груп для проведення подібних заходів. В робочі групи будуть залучати працівників соцслужби, охорони здоров’я і психологів. 

 

Нагадаємо, Координаційні центри підтримки цивільного населення створено в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі