На Рівненщині новий чемпіон області з баскетболу

На Рівненщині новий чемпіон області з баскетболу
0
На Рівненщині новий чемпіон області з баскетболу

До “Фіналу чотирьох” Чемпіонату області з баскетболу серед чоловічих команд потрапили переможці зональних змагань. “Північ” представляв сарненський БК “Олімп”, “Південь” – БК “Радивилів”, а “Центр” діючий Чемпіон області, переможець Аматорської баскетбольної ліги “AMP Basket” та фіналіст АБЛ “Лавісс”.

Саме останні дві команди і були фаворитами змагань. Щоправда, розіграти “золото” у фінальному матчі їм не судилося, адже “сліпий жереб” звів дві рівненські команди у півфіналі. Путівку до вирішального матчу здобув “AMP Basket”, який переміг суперника з рахунком 79:72. В другому півфіналі БК “Радивилів” без проблем розібрався з БК “Олімп” 83:57.

У матчі за бронзові медалі БК “ЛАВІСС” обіграв сарненчан 80:66 та виборов третє місце.

Перед тим, як назвати чемпіона, варто зазначити, що команди “зональних груп” перебувають в дещо нерівних умовах. Зокрема, для того, щоб потрапити до “Фіналу чотирьох” Чемпіонату області, представникам групи “Центр” необхідно відіграти та дійти щонайменше до фіналу Аматорської баскетбольної ліги, а це повноцінний сезон, який триває майже пів року, і команда грає за цей час більше двадцяти ігор, тож, відповідно, і фінансове навантаження на спонсорів клубів АБЛ є більшим. А от на “Півночі” та “Півдні” конкурентів, власне, самих баскетбольних клубів набагато менше, тож, відповідно, і кількість “відбіркових матчів” там на порядок менше, що дозволяє спонсорам клубів на ці декілька матчів залучити сильних та досвідчених гравців з-за меж області. Саме цим і скористався БК “Радивилів”. В підсумку у вирішальній грі за золото Чемпіонату області вони обіграли діючого володаря трофею “AMP Basket” з рахунком 86:79 та здобули звання найсильнішого чоловічого аматорського клубу Рівненщини.

0
Спорт # Баскетбол Рівне # Чемпіонат Рівненщини
Читайте також
2213
Рівнянки в збірній України перемогли команду Люксембургу
Жіноча кадетська збірна України U-16 перемогла команду Люксембургу в другому матчі групового етапу чемпіонату Європи з баскетболу в дивізіоні В – 83:42.
0
Читати далі
1515
Рівнянки поїхали на Чемпіонат Європи
13 серпня жіноча збірна України U-16 вирушила до Софії. З 15 по 24 серпня у столиці Болгарії відбудеться Чемпіонат Європи (U-16, жінки, Дивізіон В).
0
Читати далі
1102
Збірна України з рівнянками дев'ята на Чемпіонаті Європи
У Пріштині завершився Чемпіонат Європи серед жіночих молодіжних збірних U-20 в дивізіоні В.
0
Читати далі
1187
Збірна України U-16 з рівнянками двічі програла збірній Сербії
Жіноча збірна України з баскетболлу U-16 у сербському стечку Баня-Ковиляча зіграла два заключних контрольних матчі перед Чемпіонатом Європи - зі збірною Сербії U-16.
0
Читати далі
1354
Гравці БК "Рівне" перемогли на "LVIV 3x3 Fest"
27 липня у Львові в рамках фестивалю "LVIV 3x3 Fest" відбулися відбіркові змагання чемпіонату України УСЛ 3х3 серед команд чоловіків та жінок. Чемпіонат проходить під егідою ФБУ.
0
Читати далі
1761
Рівнянка в топі кращих гравців на Чемпіонаті Європи
Гравчиня національної збірної України та захисниця БК "Рівне" Влада Кіба - краща після стартовго дня Чемпіонату Європи (дивізіон В) у Скоп'є, Македонія одразу у двох категоріях!
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі