На Рівненщині судитимуть білоруського шпигуна

На Рівненщині судитимуть білоруського шпигуна
0
На Рівненщині судитимуть білоруського шпигуна

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Вараського району, який в умовах воєнного стану поширював інформацію про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Встановлено, що білорус, який вже багато років живе на прикордонній території Рівненщини, та раніше засуджений за сповідування проросійських наративів, був завербованим агентом білоруської спецслужби. Він збирав та передавав своєму куратору інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України та шляхи переміщення військової техніки ЗСУ на півночі Рівненщини.

 

При цьому, усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою запобігання викриття правоохоронцями злочинної діяльності, обвинувачений при передачі інформації використовував заздалегідь узгоджені з куратором кодові слова та вирази.

 

Зловмисника затримали безпосередньо під час спроби чергової передачі розвідданих до рб.

 

У ході обшуків у нього виявили та вилучили засоби зв’язку із доказами листування та записники із білоруськими та російськими контактами.  Наразі чоловік перебуває під вартою.

 

Досудове розслідування проводило Управління СБ України в Рівненській області за оперативного супроводу Головного відділу контррозвідки органу безпеки області. Обвинувальний акт скеровано до Зарічненського районного суду Рівненської області.

 

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі