На Рівненщині викрито канал незаконного переправлення через кордон чоловіків, які підлягають мобілізації

На Рівненщині  викрито канал незаконного переправлення через кордон чоловіків, які підлягають мобілізації
0
На Рівненщині  викрито канал незаконного переправлення через кордон чоловіків, які підлягають мобілізації

За результатами проведеного 21 санкціонованого обшуку за місцями проживання фігурантів кримінального провадження та в транспортних засобах поліцейські вилучили 17 тисяч євро, 6 тисяч ддоларів, засоби зв’язку, печатки і документацію юридичних осіб, закордонні паспорти, банківські картки та чорнові записи.

Зареєструвавши ряд юридичних осіб, зловмисники отримали ліцензію на здійснення міжнародних перевезень. У подальшому підшуковували «бажаючих» виїхати за кордон, оформляли із ними, як із водіями, трудові договори. Дані потенційних «ухилянтів» вносилися в електронну систему видачі дозволів «Шлях» для безперешкодного виїзду з території України. Вартість таких послуг варіювалася від 1500 до 5000 доларів США.

 

Підбір та безпосереднє перевезення через державний кордон чоловіків віком від 18-ти до 60 років за вказівками організаторів здійснювали жителі Рівненської та Волинської областей. Для перевезення використовувалися транспортні засоби, державні номерні знаки на яких періодично змінювали. Крім того, деякі особи, оформлені нібито водіями, взагалі не мали права керувати транспортними засобами через відсутність відповідних документів.

 

За даними Західного регіонального управління Держприкордонслужби України до електронної системи були внесені дані 450 чоловіків, які підлягають призову за мобілізацією: із їх числа близько 200 не повернулися до України у встановлені законодавством строки.

 

За результатами зібраної доказової бази двом фігурантам повідомили про підозру за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненими із корисливих мотивів, за частиною 3 статті 332 КК України.

 

Учора, 10 квітня, суд обрав 32-річному водієві-співучасникові запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту, а 28-річному організаторові — тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі 671 тисяча гривень.

 

Санкція інкримінованої підозрюваним статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років із конфіскацією майна.

 

Слідчі дії відносно інших осіб у рамках кримінального провадження тривають.

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі