«Народний супутник» допоміг поцілити в судна росії в Севастопольській бухті

«Народний супутник» допоміг поцілити в судна росії в Севастопольській бухті
0
«Народний супутник» допоміг поцілити в судна росії в Севастопольській бухті
Супутник ICEYE, який купили за гроші, зібрані українцями на «байрактари», допоміг військовим поцілити в судна росії в Севастопольській бухті 13 вересня.


Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

 

Розвідники зазначають, що упродовж цього року «Народний супутник» приніс безліч користі в боротьбі за свободу. Його можливості дозволяють військовим щодня отримувати критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані та спалювати російську техніку.

 

«Цей вияв підтримки та віри у спільну мету залишиться в нашій славній історії! "Народний супутник" продовжує працювати в інтересах військової розвідки та українського народу», — зазначили в ГУР.

 

Більше про атаку

У Міноборони росії заявили, що вночі проти 13 вересня українські військові вдарили ракетами по судноремонтному заводу імені Серго Орджонікідзе (відомому як «Севморзавод») в окупованому Севастополі, пошкодивши два кораблі.

 

Українська розвідка надала інформацію про ураження в Севастополі двох російських суден: великого десантного корабля та підводного човна.

 

Сили спецоперацій ЗСУ розповіли, що отримали інформацію з декількох джерел про ймовірне розташування великого десантного корабля «Минск» і дизель-електричного підводного човна «Ростов-на-Дону» на одному з судноремонтних підприємств у Севастополі.

 

Для ідентифікації цілей, наведення та коригування вогню, а також розвідки на оперативній глибині залучили операторів ССО. На човнах група підійшла до безпечного місця й дісталася берега завдяки підводним засобам.

 

Під час ураження кораблів група коригувала вогонь і підтверджувала знищення цілей. Після цього українські бійці успішно здійснили ексфільтрацію — тобто покинули вороже середовище, перемістившись у безпечне місце.

 

Що за «Народний супутник»?

Минулого року «Благодійний фонд Сергія Притули» оголосив про покупку супутника для потреб ЗСУ. Проект реалізували за гроші, зібрані українцями на «байрактари»: їх не витратили, бо турецька компанія передала ці безпілотники безплатно.

 

Речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі нам пояснив, що до цього Україна активно обмінювалася різною інформацією з партнерами, зокрема і супутниковими даними. Але доступ до супутника посилить спроможності розвідки.

 

 

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі