Недовіра та звільнення голів ОДА і ради на Рівненщині: сторони прокоментували

Недовіра та звільнення голів ОДА і ради на Рівненщині: сторони прокоментували
0
Недовіра та звільнення голів ОДА і ради на Рівненщині: сторони прокоментували

На Рівненщині обласна рада на найближчому засіданні розглядатиме питання про звільнення голови ОДА та недовіру голові обласної ради. Обидва проекти рішень з'явились на сайті ради, повідомляє Суспільне.

13 травня опублікували проект рішення про недовіру голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю. Підготував проект очільник облради Сергій Кондрачук. А 14 травня на сайті з'явився інший проект рішення – про дострокове звільнення голови облради.

Недовіра очільнику ОДА: чому це подав голова ради

Проект рішення про недовіру голові обласної держадміністрації підготував голова облради Сергій Кондрачук. У документі йдеться, що крім висловлення недовіри депутати мають також звернутися до президента з пропозицією звільнити Віталія Коваля з посади.

Сергій Кондрачук пояснив, що причиною подання проекту стало те, що облрада має питання до роботи голови ОДА.

«Як тільки облрада 8-го скликання набула повноважень, – а це був грудень минулого року, – депутати одразу виступили з вимогою до голови ОДА прозвітувати про свою роботу за попередні періоди. Віталій Станіславович пішов назустріч депутатам і такий звіт ми тоді почули, взявши його до відома, тобто не ставлячи роботі голови ОДА жодних оцінок.

Минуло майже пів року і депутатський корпус вирішить, що за ці пів року голова ОДА саме заслуговує такої оцінки. Проект рішення подав дійсно я, але ж ви розумієте, що це фактично вимога до мене як до голови дуже значної кількості депутатів», – коментує голова облради Сергій Кондрачук.

Реакція ОДА

Позицію з цього приводу озвучив речник РОДА Олександр Поліщук.

«Депутати чи голова облради, звісно, можуть ініціювати до розгляду в сесійній залі будь-які питання. Самим же депутатам і визначатися, підтримувати чи не підтримувати те чи інше рішення на засіданні. Але конкретно ця ініціатива очільника Рівненської обласної ради навряд чи додає конструктиву до робочих взаємостосунків між ОДА та облрадою», – зазначив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук.

Звільнення голови ради також є

14 травня на сайті облради опублікували проект рішення про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови облради Сергія Кондрачука.

Цей документ підготував депутат облради, заступник фракції «Слуга народу» Юрій Ліпський. Коментар Ліпського опублікуємо, як тільки він вийде на зв’язок.

Коментуючи цей проект рішення, очільник облради Сергій Кондрачук зазначив, що під документом є понад два десятки підписів депутатів, які за його обрання головою й так не голосували.

«Ця вимога на моє звільнення – вона абсолютно не вплинула ні на мою роботу, ні на роботу апарату. Я заявляв, заявляю і продовжую заявляти – голова обласної ради може працювати, якщо у нього є підтримка більшості. Сьогодні я, відчуваючи таку підтримку, працюю. Чи може щось змінитися до пленарного засідання? Так, безумовно. Але жоден суд чи будь-які інші моменти не здатні вплинути на роботу голови, якщо він користується підтримкою більшості. Чи є в мене ця підтримка – побачимо на наступному пленарному», – сказав Кондрачук.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі