Ненімецьке кіно: чому ноme-відео про Муляренка і рівненську школу зняло хвилю обурення

Ненімецьке кіно: чому ноme-відео про Муляренка і рівненську школу зняло хвилю обурення
2
Ненімецьке кіно: чому ноme-відео про Муляренка і рівненську школу зняло хвилю обурення

Світ не був би таким цікавим, якби періодично з відомими людьми не траплялись історії в стилі «хотіли як краще, а вийшло як завжди». Точно така ж історія трапилася і з вчорашнім відео, яке у рівненській ЗОШ №11 зняли на честь голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Відеозапис в стилі ноme-відео мав би стати черговим надбання шкільного музею, паралельно трішки потішивши самолюбство очільника області. Але після оприлюднення запису на ютуб-каналі обласного осередку партії «Солідарність» та хвилі обурень серед лідерів громадської думки, самолюбство Муляренка навряд чи почувається потішеним.

А починалось все добре. Олексій Віталійович, як випускник рівненської ЗОШ №11, неодноразово відвідував рідну школу на свята, запрошував кращих учнів до себе в гості у Рівненську ОДА. Все як і годиться у соціально відповідального політика. Люди, точніше, діти до голови ОДА теж «тягнулись». Власне їм, то що? Вони не граються в політику. Для них це дядько, який чогось досяг. Натішитися не могли і вчителі. Сумніваюсь, що в їхніх словах і вчинках була якась фальш. Судіть самі – ЗОШ №11 не сама престижна школа. Не в образу вихованцям і колективу, але це об’єктивно. У місті є заклади з неформальним статусом «елітна». ЗОШ №11 такого статусу не має, як і не має серйозної плеяди зіркових випускників.  Тому пишатися тим, що Муляренко є випускником їхньої школи, зовсім не соромно. Він же не бомж підзаборний.  Він достатньою успішний молодий чоловік - так би мовити self-made man, батько чотирьох дітей, сім’янин,  засновник і власник успішного бізнесу. Він зрештою став депутатом та головою ОДА. Хороший він політик чи ні, це для школи менш важливо, факт є фактом – успіхи таки є.

От і прийшла комусь з учнів чи вчителів геніальна ідея – зняти і змонтувати про успішного випускника відео. В те, що це могли зробити радники і піарники Муляренку – не вірю, хоч ріжте мене. Надто вже любительське те відео. За таке в нормальних прес-службах просто поженуть «в шию». Тому для збереження вланої психіки вважатиму цю версію - офіційною)) Але шкільна самодіяльність не прес-служба, там – можна. Як ролик потрапив до партійців «Солідарності»  не відомо, як і те хто додумався викласти те відео на партійний канал у Ютуб. Достеменно відомо що за такі штуки в команді місцевої «Солідарності» відповідає скандально відомий радник голови ОДА Андрій Андрощук, який встиг завоювати серед громадськості та журналістів м’яко кажучи скандальну репутацію.  Розізлити він зміг якщо не всіх, то значну частину точно. А з деякими ще й у взаємному бані на Facebook побував. Банити відомих і популярних рівнян через критику радник навчив і голову ОДА.

То ж після появи на партійних ресурсах шкільного «чудо»-відео, не пройшло пари годин, яка всі накинулись на Муляренка, яка ланцюгові собаки. Іронія та сарказм заполонили не тільки пости у Facebook, а й матеріали на інформаційний сайтах з серйозною репутацією.  І поки знаходилось все більше охочих переглянути шкільну творчість… відео видалили самі ж партійці «Солідарності».

І на фіга, питається, була потрібна ця катавасія в чистий четвер? Правду про це знають тільки «геніальні» технологи з команди «губернатора». «Геніальні» це коли – «трясця, що це взагалі було?». Звинувачувати школярів чи вчителів, в тому що намагались «лизнути» Муляренку? Ну це просто низько. Хотіли люди поповнити шкільний музей та й голову ОДА відзначити… А хіба не правильно робили? Це в умовах, коли діє система – не маєш депутата, впливового політика, бізнесмена в садочку чи школі – не бачити навчальному закладу ні обладнання, ні ремонтів. Бо розберуть хитріші – ті в кого депутати є. От і знімали від чистого серця. Хто ж знав, що піарники потім вивалять все оце на партійному ресурсі.

Ну от скажіть, хіба не можна було подумати і зробити все по-людськи? Самі ж діти з тієї школи могли розмістити те відео на своїй сторінках, тегнути Муляренка, а той, в свою чергу, тихенько подякував в би коментарях в стилі «ну не треба… я така ж проста людина як і ви». А потім знов би в школу сходив, селфі з дітьми поробив, цукерками  почастував, ще й якусь спільну акцію з ними зробив. І точно ж би все це спокійнісінько підхопили місцеві ЗМІ і самі «без проплат» понесли б «переможеньку» просторами інтернету.

Але то думати треба, ювелірно працювати, а не бульдозером по магазину люстр кататися. Краще побанили всіх, «штовхати якусь дічь» і жалуватися, які ж погані у нас журналісти.

От ви бачили, хоч раз за останні 10 років, щоб теперішній заступник Муляренка Світалана Богатирчук-Кривко гризлась з журналістами? Ну так щоб "війна-війна". Хоч раз? А Олександр Данильчук? А Галина Кульчинська, Сергій Васильчук з Олексієм Хмилецьком? Отож бо. Досвід – то досвід, життєва мудрість - то життєва мудрість.

Ну недосвідчений ти, ні життєво, ні політично. Немає де черпати мудрість та розсудливість - так використовуй мудрість інших. Саме для того й існують радники і консультанти. Справжні, а не такі "для галочки". Бо ж відчуває моя душа, не останній такий серіал, і не останній прокол. А віз, пробачте радник, і далі там.

От таке кіно. Тільки без німців. Хоча щось німецьке в ньому було.

2
Політика Економіка # Олексій Муляренко # скандал
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі