Незамінний: головним лікарем скандального Рівненського онкодиспансеру одноголосно знову обрали Максим'яка

Незамінний: головним лікарем скандального Рівненського онкодиспансеру одноголосно знову обрали  Максим'яка
0
Незамінний: головним лікарем скандального Рівненського онкодиспансеру одноголосно знову обрали  Максим'яка

Головним лікарем скандального Рівненського онкодиспансеру знову обрали  Григорія Максим'яка. За його обрання проголосувало всі 9 членів спеціальної комісії, його конкурент  Олександр Ткач не набрав жодного голосу "за" і один "проти".

Сьогодні засідає спеціально обрана комісії, яка визначає хто ж має керувати закладом. Дев'ятеро членів створеної у березні комісії вранці розпочали огляд документів від претендентів на посаду головного лікаря Рівненського обласного онкологічного диспансеру, після обіду відбуваються співбесіду. На конкурсі змагаються багаторічний керівник диспансеру Григорій Максим'як та завідувач хірургічного відділення диспансеру, депутат Рівненської облради від "Батьківщини" Олександр Ткач.

 

Обрати головного лікаря диспансеру обласні депутати не могли майже рік. Все через конфікт стратегічних інтересів партійців "Батьківщини" та БПП. У червні 2017 року завершився контракт Рівненської обласної ради з головним лікарем Григорієм Максим'яком, який до слова, більше 32 років очолював медичний заклад. Депутати мали можливість обрати з чотирьох лікарів цього закладу: Григорій Максимяк, Олександр Ткач, Сергій Михайловський та Володимир Давидюк. Однак так і не змогли обрати жодного

За час виборчих перепетій у родині Максимяків трапилось горе у Києві вбили старшого сина головного лікаря Рівненського онкодиспансеру.  А у листопаді Григорій Максим‘як навіть відмовлявся від боротьби за посаду головного лікаря Рівненського онкодиспансеру.

 

22 лютого новообраний голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук ледь не першим розпорядженням змінив керівництво Рівненськом онкодиспансером. Виконуючим обовязки керівника він призначив Максимяка. Щоправда тимчасово. Про це перед Данильчуком клопотав начальник обласного управління охорони здоров`я Юрій Осіпчук. Таке рішення він мотивував, тим що попередній в.о Володимир Давидюк не справляється з обовязками і попросив його звільнити з цієї посади. 

 

 

Григорій Максим`як

Працював у Демидівській районній лікарні хірургом а згодом нач.медом. Згодом у 1983 очолив Рівненський онкодиспансер.  Каже, колись онкодиспансер - невелика лікарня на 90 ліжок, де працювало тільки 12 лікарів. Із сьогоднішнім закладом його, звичайно, не порівняти. 250 ліжок стаціонару, 16 спеціалізованих відділень, близько 400 чоловік штату, серед яких 72 лікарі. Повідомляє, що був членом Комунiстичної партій, але вийшов з неї. На минулих зборах колективу п.Григорій випередив конкурента на 28 голосів.

 

Олександр Ткач

 

Працює в онкодиспансері з 1999 року. До 2014 року був завідуючим операційного блоку. Нині є завідуючим відділення домінальної хірургії. Вважає, що зараз в онкодиспансері недостатньо представлені малоінвазивні методи обстеження та лікування. Наголошує, що нині у світі 30% пухлин вже лікуються малоінвазивними способами, тому саме це є основною причиною кандидування на очільництво клініки. Вважає з розвиненим хірургічним підходом лікарня зможе допомогти значно більшій кількості пацієнтів. Безпартійний. Депутат обласної ради  від "Батьківщина".

 

 

Досьє:

Максим’як Григорій Іванович

Декларація про доходи

Дата та місце народження: 20  вересня 1945 р. у с. Купновичі Самбірського району Львівської області.

Освіта: , з відзнакою закінчив лікувальний факультет Львівського медичного інституту (1977 р.)

Трудова діяльність:

Працював у клінічній ординатурі при Львівському медичному інституті (1977–1979 рр.), начмедом Демидівської районної лікарні (1979–1982 рр.). Із 1982 р. – головний лікар Рівненського онкодиспансеру.

Сімейний стан: одружений

Нагороди, відзнаки:

Має 16 наукових праць, основні з них: «Захворювання на рак молочної залози у населення радіологічно забруднених територій» (1994 р.), «Особливості хірургічного лікування хворих на рак прямої кишки» (1999 р.), «Гістологічна верифікація раку прямої кишки» (2000 р.), «Цитокінотерапія раку молочної залози» (2004 р.). Головний онколог області. Член правління Українського наукового товариства онкологів (із 2001 р.) та Всесвітньої асоціації головних лікарів. Відмінник охорони здоров’я. Нагороджений почесними грамотами Міністерства охорони здоров’я України і Кабінету Міністрів України. З 1996 р. має вищу атестаційну категорію з організації управління охороною здоров’я та вищу категорію з онкохірургії.

0
Політика Наука і технології Суспільство # Григорій Максим’як
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі