У Рівному відзначили переможця обласної премії ім. Ігоря Свєшнікова

У Рівному  відзначили переможця обласної премії ім. Ігоря Свєшнікова
0
У Рівному  відзначили переможця обласної премії ім. Ігоря Свєшнікова

Сьогодні, 9 квітня, на засіданні комітету із присвоєння премії імені Ігоря Свєшнкова в галузі охорони культурної спадщини краю під головуванням першого заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка обрали переможця конкурсу - Олексія Войтюка відомого художника-реставратора КЗ «Культурно-археологічного центру «Пересопниця».

Три кандидати претендували на премію в 10 тисяч гривень. Зокрема, провідний інженер-програміст відділу фондів КЗ «Рівненській обласний краєзнавчий музей» Дмитро Маслов та завідувач Музею книги та друкарства КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острог» Світлана Позіховська.

Член комітету, голова постійної комісії обласної ради з гуманітарної політики Алла Черній підтримала Олексія Войтюка зауваживши, що його внесок в розвиток культурної спадщини краю дуже великий не лише для області, але й в цілому для України.

Так, п’ять голосів членів комітету отримав Олексій Войтюк. Він і став лауреатом обласної премії.

Олексій Петрович Войтюк народився 1985 року. У 2007 році закінчив Рівненський інститут слов’янознавства Київського славістичного університету за спеціальністю історія. З 2009 року працював у Рівненському обласному краєзнавчому музеї . За роки роботи у сфері охорони культурної спадщини він був учасником багатьох охоронних археологічних розкопок на території Рівненської області. Зокрема 2013-2018 рр. отримав Відкриті листи на проведення археологічних розвідок та розкопок на пам’ятках різних періодів на Рівненщині. Показовою стала рятівна археологічна експедиція у криптах костелу Благовіщення Пресвятої Діви Марії римсько-католицької церкви Луцької дієсцезії у смт. Клевань Рівненського району проведена у 2017 році. Результатом якої, окрім перепоховання останків, було сформовано виставку «Клеванська старовина».

У 2018 році він став один із співавторів виставки «Кахлі Волині XV-XVIIIст.» Окрім того, Олексі Войтюк має 51 публікацію в галузі охорони культурної спадщини. Про це повідомляє офіційний сайт Рівненської обласної ради.

Варто зазначити. що що премія Ігоря Свєшнікова присуджується до дня пам’яток історії та культури щорічно відповідно до рішення обласної ради №704 зі змінами.

0
# Рівне # переможець конкурсу ім. Ігоря Свєшнікова # Олексій Войтюк
Найцікавіші матеріали
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі