"По чарочці" за субсидію:на Рівненщині втілюють в життя нарахування субсидій

1
"По чарочці" за субсидію:на Рівненщині втілюють в життя нарахування субсидій

Український уряд знову вражає своїх громадян нововведеннями по нарахуванню субсидій. Зокрема, йдеться про таке: у разі, якщо член домогосподарства не має доходів через хворобу або алко- чи наркозалежний (за наявності довідки від лікаря), онкохворий (за наявності висновку ЛКК), субсидію може призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій.

Отже, якщо в родині є алкоголік чи наркозалежний, родина має шанси отримати субсидію. Не є секретом, що і в містах, і селах алкоголізм та наркоманія поширені, як ніколи. Згадані діагнози можуть встановити хіба наркологи та психіатри, і, звісно, процедура не обмежиться одним прийомом. Лікарі безапеляційно стверджують: звертатися до сімейного лікаря за такою довідкою – марна справа.  

Наразі в уряді не надали чіткого алгоритму, у який спосіб отримати документальне лікарське підтвердження про те, що людина хворіє на алкоголізм чи наркоманію. «Заочно» – за зверненням матері чи дружини алкоголіка чи наркозалежного теж не може отримати такої довідки, навіть, коли йдеться про осіб, які перебувають на диспансерному обліку. Довідку можуть видати хворій особі, на адвокатський запит та на вимогу суду, а члену родини – заборонено законодавством.

Відповідно до  Кримінального кодексу, примусове лікування може бути застосоване судом, незалежно від призначеного покарання, до осіб, які вчинили злочини, чи мають хворобу, що становить небезпеку для здоров’я інших осіб. Відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я, до соціально небезпечних захворювань належать туберкульоз, психічні, венеричні захворювання, СНІД, лепра, хронічний алкоголізм, наркоманія.

Отож, можливість оформлення субсидій для родин, де є такі хворі, залежатиме від доброї волі хворих.

Нагадаємо й інші нововведення. Зокрема, тепер при розрахунку житлової субсидії до сукупного доходу не враховуються сплачені аліменти та бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби. Субсидію на загальних умовах можуть отримати громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця, а також ті родини, опалювальна, а не загальна, площа житла яких не перевищує 120 кв. метрів для квартири та 200 кв. метрів для індивідуального будинку. 

Громадяни, які отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника, досягли пенсійного віку або отримують пенсію за вислугою років, а також ті, хто отримує державну соціальну допомогу за інвалідністю з дитинства мають, право на понаднормову площу (не більш як 30% від норми).

Крім того, з 1 жовтня, якщо вартість фактично спожитої послуги менша за обсяг обов’язкового платежу, субсидіант має право сплачувати лише вартість фактично спожитої послуги.

Без обов’язкової сплати ЄСВ субсидію можуть отримати: безробітні в сільській місцевості, райцентрі, селищі; безробітні в місті за умови перебування на обліку в центрі зайнятості; громадяни, які працюють за кордоном і сплачують там ЄСВ, що підтверджується документально.

Якщо субсидію на новий 2018–2019 рік уже призначено, то її розмір на опалювальний сезон управління соціального захисту населення у жовтні розрахує автоматично.

 

1
# Рівне # Рівненщина # субсидії # нововведення # алкозалежні
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі