Про рівненську благодійність та українську музику

Про рівненську благодійність та українську музику
0
Про рівненську благодійність та українську музику

Спочатку цей матеріал задумувався, як  стаття про благодійну акцію для підтримки Школи профорієнтації «Сонячні діти», яка проходила днями у пабі «Сталева гора». Але зрештою, це стаття про благодійність, втому і українську музику.

17 травня, у «Сталевій горі» відбувся благодійний концерт лідера гурту «Мері» Віктора Винника на підтримку ініціативи Школа профорієнтації «Cонячні діти»! Це вже другий проект для допомоги дітям з аутизмом. Попередній проект «Відкрий світ для дітей з аутизмом» успішно функціонує в місті вже майже півроку.

Цього разу у «Сталевій горі» окрім концерту Віктора Винника, якого більше знають, як лідера гурту «Мері», проводився благодійний аукціон. Лотами на торгах були картини дітей, вироби народних промислів (здається так правильно називається), книги Юрія Журавля та диски гурту «От Вінта». Власне одним з активних організаторів дійства був музикант «От Вінта» Володимир Загиней з дружиною.

Володимир бідкався, що мало людей прийшло на захід. Хоча все ж вдалося зібрати немалу суму для потреб школи. Та людей і справді було мало. Навіть під час аукціону, частину лотів розійшлось між самими організаторами. Кілька виробів собі придбав ведучий дійства Міцик Гонібєс.

Тут, на мій погляд є дві причини: брак розкрути заходу і втома людей від, так би мовити – благодійності. Реклами було малувато. І тут претензія, як до організаторів так і до представників рівненських ЗМІ. Які подібні благодійні акції висвітлюють за залишковим принципом: коли є порожнє місце для реклами, нема що поставити в новини і головне -  якщо не забули. От тут якраз й недопрацювання організаторів, котрі зазвичай обмежуються прес-релізом і повідомленням десь в соціальних мережах. А ще, за три роки війни багато людей втомились від  негативу, волонтерства, благодійності. І часто просто воліють не помічати тих, кому потрібна допомога. Таке життя. Та повернемось до концерту.

Я знаю багато пісень гурту «Мері» і у 2010 році, під час їх виступу у Рівному в рамках виборчої компанії «Нашої України» познайомився з музикантами. Цього разу я не нагадував Віктору Виннику про наше давнє знайомство. Об’єктивно, таких знайомств в артистів десятки тисяч. Та цього разу я побачив трохи іншу людину. Мабуть всі ми змінюємось…

По завершенні концерту ми посиділи ще потеревенити. Попили, хтось чаю, а хтось пива. І роз’їхались спати. Перед тим домовившись, що зустрінемось за кілька днів у Луцьку, де «Мері» даватимуть концерт у місцевому пабі «Лучеськ».

Сімдесят кілометрів на захід і знову зустріч з «Мері». Тільки перед тим, зустріч ще з купою знайомих рівненських облич. Як виявилось, серед тих хто цього дня прийшов на концерт рівняни складали мабуть відсотків двадцять. Всі приїхали машинами. І майже всі не знали про благодійний концерт у Рівному два дні тому. Робимо висновки…

А сам концерт пройшов класно. Хороша музика, хороші емоції і море позитивного адреналіну. Вже їдучи додому, слухаючи в машині диск «Мері», який у мене з’явився  з автографом Віктора, подумав, що не варто опускати руки і робити вигляд, що не бачиш. Війна – не привід ховатись від життя. Можливо війна, це саме нагадування, що жити потрібно щохвилини, і допомагати іншим теж поотрібно сьогодні - не відкладаючи це на потім.

0
Таблоїд # благодійність # гурт Мері # Володимир Загиней # Віктор Винник
Читайте також
1515
Млинівська ЦРЛ отримала благодійну допомогу зі штату США
0
Читати далі
2172
З Мюнхена на Рівненщину приїхала "швидка" благодійна допомога
0
Читати далі
1420
Гравці БК “Рівне” з уроком баскетболу відвідали “Центр надії”
Рівненська школа “Центр Надії” стала черговим навчальним закладом, який з уроком баскетболу відвідали гравці БК “Рівне”. Показати дітям що таке баскетбол, та що таке БК “Рівне” попросили уболівальники клубу, батьки учнів “Центру надії”.
0
Читати далі
2503
У Рівному відбудеться благодійний ярмарок
0
Читати далі
1719
Учні Дубровицької школи влаштували благодійний ярмарок (ФОТО)
0
Читати далі
1418
"Вогні мегаполісу" для неймовірної жінки Рівного - мами Героя
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі