Проти диверсій російських спецслужб: організація рівненських "атовців" просить владу Рівненщини втрутитися у ситуацію в Птичі

Проти  диверсій російських спецслужб: організація рівненських
0
Проти  диверсій російських спецслужб: організація рівненських "атовців" просить владу Рівненщини втрутитися у ситуацію в Птичі

 Громадська організація «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» звернулась до керівнитва Рівненської області з заявою щодо подій у селі Птича Дубенського району, де вже три роки триває протистояння за місцеву церкву. Зокрема у зверенні йдеться:

- Рада Спілки учасників АТО Рівненщини висловлює свою повну та цілковиту підтримку патріотам села Птичі Дубенського району Рівненської області та звертається до Вас з приводу ситуації навколо незаконної приватизації храму в цьому селі.

Впродовж останніх чотирьох років триває конфлікт між громадою села Птича та небагаточисельними представниками УПЦ московського патріархату. Причина конфлікту – свавільна приватизація храму, побудованого громадою, яку здійснили представники МП.

Всі ці чотири роки громада бореться за реалізацію свого законного права на користування будівлею церкви. На громаду здійснюється постійний тиск, мають місце відверті погрози та залякування. Сторона московського патріархату штучно інспірує конфлікт, організовуючи звезення до села незрозумілих людей міцної статури, котрі провокують місцевих мешканців на конфлікти. На території села знімаються постановочні відео, які потім транслюють ЗМІ в російській федерації та на окупованих територіях України, в яких намагаються пропагувати ідеї утисків «руского православ’я» в Україні з боку «націоналістов». До провокованих московитами протистоянь,  які час від часу відбуваються безпосередньо під стінами храму, проросійські сили залучають місцеві кримінальні елементи, котрі вдаються до відвертого залякування фізичною розправою над селянами, які намагаються відстояти свій власний храм. Це все відбувається, практично, на очах в правоохоронців, котрі лише мовчки спостерігають за цим свавіллям.

В час, коли на Сході України триває війна і всі громадяни країни приймають активну участь в її захисті від російського агресора, дивує відверто пасивна позиція органів влади в питанні захисту громади села Птича від тиску з боку проросійсько налаштованих сил. Люди лишились, фактично, наодинці в цій боротьбі. Їх стійкість, наполегливість, патріотизм та непохитна віра в Україну є прикладом для кожного справжнього громадянина та кожного воїна, котрий зараз зі зброєю в руках боронить нашу державу.

Разом з цим, більшість керівників владних структур на ділі жодним чином не допомагають селянам Птичі відновити справедливість. Їх поодинокі гучні заяви так і лишаються пустими заявами, жодних фактичних зрушень в справі не відбулось.

Вважаємо таку політику невтручання не просто безвідповідальною, а й такою, яка працює на користь проросійським силам та, відповідно, ефесбешним пропагандистам російської федерації.

Закликаємо всіх відповідальних державних службовців, представників правоохоронних органів, депутатів рад всіх рівнів стати на захист українців села Птича в їх боротьбі проти експансії «руського міра».

Вже завтра, 18 квітня 2018 року, в селі Птича будуть проводитись перемовини між громадою села Птича та представниками московського патріархату. Громада прагне припинити конфлікт та готова до розгляду обґрунтованих та об’єктивних пропозицій з боку опонентів. Разом з цим, вже зараз до села стягуються зі всієї України «священнослужителі» московського патріархату та працює пропагандистський телеканал «СПЖ», котрий готує відеосюжети для російських та сепаратистських ЗМІ.

В цій ситуації заяв від влади буде мало. Просимо та вимагаємо представників всіх гілок влади максимально сприяти мирному та справедливому врегулюванню конфлікту, забезпечити ефективні перемовини та унеможливити жодні провокації з боку московитів. Громада села Птичі повинна бути захищена від утисків та агресії з боку прихильників «руського міру».

Громада в праві сама визначати, яким чином розпоряджатися храмом, котрий власноруч будували їх діди та прадіди.

Вважаємо це одним з ключових іспитів для влади щодо її спроможності у відстоюванні інтересів держави в Рівненській області.

Зі свого боку вкотре заявляємо про свою підтримку громаді села Птича та про готовність до співпраці зі всіма гілками законодавчої та виконавчої влади, громадськими об’єднаннями та патріотичними силами заради забезпечення миру та законності в цьому українському селі.

 

0
Політика # птича
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі