Рейдери-аграрії на Рівненщині самовільно захопили паї

Рейдери-аграрії на Рівненщині самовільно захопили паї
0
Рейдери-аграрії на Рівненщині самовільно захопили паї

Вчора 18.08, у селі Копиткове емоції у людей зашкалювали, адже їх поля засіяли, збирають врожай і не платять оренди за паї фермери, що до них не мають жодного відношення, а договір у них взагалі виявився з фіктивною фірмою.

ТОВ «Ют-агро зерно» на думку меканців села є рейдерами, адже не маючи права збирають врожай на їх полях. Договір оренди ймовірно незаконним шляхом мешканці заключили з фірмою “Книга сіті” але їх представників вони ніколи не бачили і переконують – підписи підроблено. Поля засіяли “Ют-агро зерно” і тепер впевнено його збирають, але люди цим не задоволені. Договору з ними нема і за оренду їх полів ніхто не платить.

– ТОВ «Ют-агро зерно» засіяли паї людей, які вони вкрали, і зареєстрували на «Книга сіті». Люди просили не засівати поля. Але фірма без відома селян таки зробила це, – обурюється власниця пая Марія Поліщук. – Ми не знаємо, що це за «Книга сіті» і звідки вона взялась. Нам не платять орендної плати, не дають зерна, і не допускають до наших паїв. Ми вже не знаємо, що нам робити і куди звертатися, сил терпіти це знущання над людьми більше немає. Ми просто хочемо повернути землю, щоб самостійно обробляти її, сіяти і збирати урожай.

Антирейдерський штаб по захисту аграріїв від рейдерів намагався максимально розібратись у ситуації і допомогти юридично та підштовхнути до реакції поліцію. Пайовики стверджуюсь, що писали безліч заяв про підробку їх підписів на договорах оренди але на них ніхто не реагував.

Люди вирішили за компенсацію несплаченої їм оренди за паї, зібрати урожай який там був засіяний ТОВ “Ют-агро зерно” але представники компанії застосовуючи силу не дають цього зробити. Переконують, що мають усі документи та дозволи на урожай.

– Дійшли до узгодженого плану дій з селянами-власниками паїв с. Копиткове Здолбунівського району по захисту їх порушених прав. Відносно осіб, які вважають, що селян можна цинічно дурити, не платити оренду за їхнє майно та підробляти підписи, документи вже знаходяться у правоохоронних органах. Антирейдерський штаб області прискіпливо буде слідкувати за розслідуванням цього провадження. А також у вівторок працівники юстиції та безоплатної правової допомоги поїдуть до селян допомагати оформляти документи власникам паїв до суду та надати кваліфіковану юридичну допомогу, – зауважила начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області  Іванна Смачило.

Нині частково зібраний урожай знаходиться на зберіганні, а люди добиватимуться правди у судах, але вже за підтримки правової допомоги і під суворим наглядом влади.

Відео з засідання штабу:

0
Політика # Іванна Смачило # Ігор Тимошенко # антирейдерський штаб
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі