Рівненщина отримає 15,5 мільйонів на інтернет для громад

Рівненщина отримає 15,5 мільйонів на інтернет для громад
0
Рівненщина отримає 15,5 мільйонів на інтернет для громад

У 102 населених пунктах області проведуть оптичний інтернет. Кошти на це отримають 34 громади Рівненщини у рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Інтернет-субвенція».

«Завдяки синхронній роботі громад, райдержадміністрацій та  Рівненської ОДА, яка повністю супроводжувала увесь процес, ми отримаємо на область 15,5 мільйонів. Для прикладу, сусідні регіони одержать утричі, а деякі уп’ятеро менше коштів. Лише завдяки злагодженій роботі усієї команди ми матимемо таке фінансування», – повідомив голова ОДА Віталій Коваль.

Так, на Рівненщині  проведена  ґрунтовна робота для отримання інтернет субвенції та виявлено усі села в громадах, які мають право претендувати на кошти з держбюджету.

За словами заступника голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванни Смачило, в області були створені робочі групи, куди увійшли представники РДА, громад. Зазначені  робочі групи обстежили близько сотні сіл усього регіону.

«За єдиним алгоритмом ми зафіксували наявність чи відсутність оптичного волокна, усе задокументували і направили до Мінцифри. Міністерство врахувало усі наші пропозиції. У в результаті, із 35 територіальних громад області, які подали клопотання, 34 ТГ отримають кошти на  проведення оптичного інтернету», –  зазначила Іванна Смачило.

За рахунок коштів субвенції та за умови ефективних закупівель на рівні громад до оптичного інтернету буде підключено 102 села, де є майже 250 соціальних закладів, також для них буде забезпечено покриття Wi-Fi-мережею.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі