У Рівненській міськраді зникне ціла фракція?

У Рівненській міськраді зникне ціла фракція?
2
У Рівненській міськраді зникне ціла фракція?

Бренд «Громадський контроль» почали розкручувати ще п’ять років тому. Спочатку, як громадську організацію «Рівненський громадський контроль». Який перед місцевими виборами 2015 року трансформували у політичну партію «Громадський контроль». Та схоже місцевому політичному проекту не судилось довгого життя на електоральному полі Рівненщини. Днями нинішній голова партії Роман Денисюк оголосив про ліквідацію фракції «Громадського контролю» у Рівненській міській раді.

Партія йшла на вибори позиціонуючись, як опозиційна до міського голови Володимира Хомка. «Обличчям» партії був головний конкурент діючого мера Дмитро Якимець. Та вибори він програв і навіть не потрапив до міської ради. Пізніше – передав керівництво партією своєму давньому другу Роману Денисюку. А сам Якимець долучився до «Руху нових сил» Михаїла Саакашвілі ставши «обличчям» цієї політичної сили на Рівненщині. Його ж колишня партія схоже почала розвалюватись.

Про те, що «Громадський контроль» у Рівненській міськраді матиме не довгий політичний вік, я казав відразу після виборів. По суті, я вважаю, що прохід «ГК» у Рівнераду одна з найкращих спецоперацій міського голови Володимира Хомка.

Судіть самі, фракція «Громадського контролю» у міськраді налічує п’ять депутатів. З них:

- Тетяна Чубай – дружина Олександра Чубая, депутат міськради від БПП «Солідарність», який у минулому скликанні був депутатом від партії Хомка «Всеукраїнський патріотичний союз»;

- Любов Романюк – у минулому журналіст газети «Рівненська правда», яка на минулих виборах балотувалась до міськради за списком все тієї ж партії Хомка «Всеукраїнський патріотичний союз»;

- Святослав Євтушенко – у минулому директор підприємства «Санком-Рівне», депутат Рівнеради минулого скликання від партії УДАР. Пізніше вийшов з фракції і належав до промерської більшості. Один час навіть говорили, що Євтушенко може стати наступником Хомка у мерському кріслі.

- Роман Яворський – директор агенції «Мегаподдія», яка займається організацією концертів та мистецьких подій, переважно у Рівному. Нині «Мегаподія» займається організацією більшості подій та заходів, які фінансуються з бюджету міста.

Ну й останній представник «Громадського контролю» у міськраді, Святослав Стельмащук. Який по суті єдиний, хто може вважатись у цій фракції підконтрольний нинішньому голові партії Роману Денисюку. Та й то – умовно.

Тим не менше Роман денисюк наважився публічно оголосити про розпуск фракції у Рівнераді.

Piccy.info - Free Image Hosting

«Прийняв рішення розпустити фракцію "Громадський контроль" в Рівненській міській раді. Це не легке рішення, але треба поставити крапку в цій псевдоєдності. Підбивши підсумки виконання рішень фракції за 2016-2017 роки, зрозумів, що більшість "громадських" обранців почали грати в особисту гру, тим самим нехтуючи цінності всієї команди, яка привела їх до перемоги. "Громадський контроль" і далі продовжить працювати задля розвитку міста та зробить все, щоб об'єднати найкращих...». – написав Роман Денисюк у спільноті «Рівненщина політична» в соціальній мережі «Фейсбук».

Та це рішення навряд чи може втілитись у реальність. Адже за інформацією з поінформованих джерел, готові погодитись з рішенням партії лише Стельмащук та Романюк. Щоправда остання – не надто переконливо. Троє інших – категорично проти розпускати фракцію, тим більше – складати мандати.

І тут виникає юридична колізія. Згідно діючого регламенту Рівненської міської ради діяльність депутатської фракції припиняється: у разі прийняття депутатами, які входять до її складу, відповідного рішення та після закінчення повноважень Рівнеради поточного скликання. А значить голова партії не може розпустити фракцію ні своїм рішенням, ні рішенням керівних партійних органів.

Але в документі опублікованому Романом Денисюком також йдеться про заборону депутатам використовувати назву та символіку партії «Громадський контроль». Тобто фракція ніби є, але партію вона не представляє і іменуватись фракцією «Громадський контроль» не може. Мало того, назву партії фактично заборонили використовувати всім депутатам. В такому випадку варто було б поцікавитись чи зареєстровані права інтелектуальної власності на партійну назві і символіку?

Та у будь-якому випадку думаю, що історія «Громадського контролю» у міськраді має всі шанси закінчитись. Навряд чи на наступних виборах він подолає прохідний бар’єр. Зате до того часу, у більшості Володимира Хомка буде ще плюс 3-4 підконтрольних депутати.

 

2
# Дмитро Якимець # Роман Денисюк # Громадський контроль
Читайте також
1743
Чому у Рівному не хочуть будувати дорогу від Басівкутської до залізничного вокзалу
0
Читати далі
2197
Яворський розповів як отримав контроль над фракцією "Громадський контроль" в Рівнераді
0
Читати далі
2076
Голову Рівненської ОДА упіймали на "псевдоперемозі"
Рівненський політик дорікнув чиновнику стосовно ремонту дороги.
0
Читати далі
2333
«Детектор» на залишки совісті
Минулого тижня стартував проект «Детектор» на телеканалі «Рівне 1». Це стало результатом кілька місячної роботи цілого колективу, зовсім різних людей. Зізнаюсь, на початку я слабо вірив у те, що з цієї ідеї вийде щось путнє. Однак вже перший випуск програ
0
Читати далі
3228
У Рівному сьогодні запускають "Детектор"
0
Читати далі
4263
Як у Рівному фракцію "Громадського контролю" розпускають. [НАЖИВО]
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі