росія ймовірно планує або вже випробувала крилату ракету «Буревісник» із ядерним двигуном

росія ймовірно планує або вже випробувала крилату ракету «Буревісник» із ядерним двигуном
0
росія ймовірно планує або вже випробувала крилату ракету «Буревісник» із ядерним двигуном
росія, ймовірно, готується випробувати експериментальну крилату ракету «Буревісник» (SSC-X-9) або вже нещодавно це зробила. Вона має ядерний двигун, а теоретичний радіус дії — 1600 кілометрів.
 
Про це пише The New York Times із посиланням на звіт аналітичної організації Nuclear Threat Initiative, супутникові знімки норвезької екологічної організації Bellona та платформу відстеження польотів Flightradar24.
 
На знімках, зроблених вранці 20 вересня, видно численні транспортні засоби, присутні на стартовому майданчику в рф. Там, зокрема, була вантажівка з причепом, який, імовірно, за своїм розміром уміщує ракету.
Видання зауважує, що 31 серпня російська влада випустила повідомлення про «тимчасову небезпечну зону», порадивши пілотам уникати частини Баренцевого моря біля узбережжя та 19 кілометрів від місця, відомого як полігон «Панково». Відтоді повідомлення кілька разів повторювалося. росія публікувала подібне повідомлення перед випробуванням «Буревісника» у 2019 році.
 
Крім того, як видно на знімках, два російські літаки «Росатом», які використовувалися для збору даних про запуски ракет, на початку серпня були припарковані приблизно за 116 кілометрів на південь від місця ймовірного запуску ракети. Вони залишалися на цій базі принаймні до 26 вересня. Під час випробувань «Буревісника» у 2018 році літаки такого ж типу також перебували поблизу.
 
За даними платформи відстеження Flightradar24, розвідувальний літак ВПС США RC-135W Rivet Joint здійснив принаймні два польоти біля узбережжя арктичного острова, де розташоване місце ймовірного запуску ракети, 19 і 26 вересня.
 
Дуже секретний характер ракетної ініціативи «Буревісник» і підбір віддаленого місця запуску ускладнюють визначення того, чи випробування ще буде, чи зброя вже нещодавно була випробувана. Або, можливо, і те, й інше, пояснюють в NYT.
 
Хоча пускові випробування «Буревісника» раніше проводилися на арктичній базі, росія також могла випробувати лише ракетний двигун ракети або компонент самої ракети.

 

0
Війна в Україні
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі