Серед окупантів побільшало охочих здатися в полон після перегону російського Мі-8

Серед окупантів побільшало охочих здатися в полон після перегону російського Мі-8
0
Серед окупантів побільшало охочих здатися в полон після перегону російського Мі-8
Після успіху спецоперації «Синиця» з переманювання російського гелікоптера Мі-8 та його пілота до України, значно збільшилася кількість звернень військових рф до українського проекту про добровільну здачу в полон.


Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в етері «Радіо Свобода».

 

Він зазначив, що зафіксували «стрибок» на гарячій лінії проєкту «Хочу жить» для росіян, які хочуть здатися в полон, а також на інших каналах зв’язку. 

 

«Після успішної операції "Синиця" з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії рф, які розглядають для себе подібний сценарій [...] Звернення на державний проєкт "Хочу жить" — стрибок відбувся приблизно на 70% за день, побільшало звернень від військових армії рф та їхніх родичів», — сказав Юсов.

 

Що відомо про операцію «Синиця»?

У серпні російський гелікоптер Мі-8 з екіпажем приземлився на один з аеродромів України. Там пілот здався в полон українським військовим. Джерела «Української правди» в спецслужбах стверджують, що Мі-8 приземлився в Харківській області. 

 

Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. Як зазначають українські розвідники, вони вирішили не здаватися в полон, а тому були знищені одразу після посадки.

 

Наразі сам російський пілот Максим Кузьмінов і його родина перебувають в Україні та будують плани на майбутнє. Сімʼю Кузьмінова вивезли з рф завчасно.

 

Кузьмінов пояснив свою мотивацію тим, що категорично не сприймає війну росії проти України, а також не бажає бути причетним до воєнних злочинів. Він закликав інших російських пілотів наслідувати його приклад.

 

ГУР нагадало, що Україна надає всі передбачені міжнародним правом, українським законодавством і відповідними державними програмами гарантії безпеки та винагороди російським льотчикам, які переправлять до України справну авіатехніку.

 

Гелікоптер за результатами операції залишився повністю цілим і поповнить склад українського авіафлоту після того, як його обладнання детально вивчать.

 

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що така операція, яку провело його відомство, є «першою вдалою за всю історію України».

 

 

0
ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі