Сільським медикам Рівненщини обіцяють і медобладнання, і санвузли, і інтернет

Сільським медикам Рівненщини обіцяють і медобладнання, і санвузли, і інтернет
0
Сільським медикам Рівненщини обіцяють і медобладнання, і санвузли, і інтернет

Більше 13 мільйонів українців мешкає в селах. Лікарі ж, які мають їх обслуговувати, хочуть працювати в містах, в комфортних умовах. Воно й не дивно, в 71% українських ФАПів взагалі відсутнє водопостачання, в 75% – немає водовідведення, а в 82% сільських амбулаторій відсутні санвузли. Не краща ситуація і на Рівненщині. Виправити її обіцяє Світовий банк, який вже почав «реанімовувати» медицину в області. Та тепер, окрім цього, держава обіцяє фінансування ще й зі свого боку.

Цими днями депутати в Києві ухвалили законопроект про сільську медицину. Він дає можливість разом з місцевою владою вирішити такі питання сільської медицини, як відсутність лікарів, погано обладнані амбулаторії та ФАПи.

Зараз у селах лікарі, як правило, перенаправляють пацієнтів у район або область, де є і сучасне медобладнання і кращі фахівці. Законотворці стверджують, що після реформування медики в селах зможуть заробляти гідні гроші. Крім того, в селах потрібно перепланувати мережі, побудувати або дообладнати амбулаторії. Майже всюди треба вирішувати питання громадського транспорту та доїзду пацієнтів до лікарів. На це депутати передбачили 5 мільярдів гривень протягом двох років.

Завдяки цим інвестиціям сільські громади зможуть збудувати нові амбулаторії з можливістю проживання родини лікаря, закупити автомобілі, щоб лікарі могли пересуватися між селами, оновити обладнання амбулаторій та забезпечити швидкісний Інтернет.

Багато громад вже кажуть, що вони готові надавати свої будинки лікарям за 1 гривню – тобто лікар не буде витрачатися на оренду і його зарплата буде ще вищою, ніж у місті.

0
# Рівненщина # медицина
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі