Скандального радника голови Рівненської ОДА змусили звільнитись?

Скандального радника голови Рівненської ОДА змусили звільнитись?
2
Скандального радника голови Рівненської ОДА змусили звільнитись?

Слово «скандальний» означає подію чи людину, яка причетна до процесів, які викликали у суспільстві негативний резонанс. Це я пишу для тих, хто задаватиме питання у чому скандальність Андрія Андрощука. Адже саме його дії та висловлювання спричинили скандал в інформаційному полі.

Радник голови Рівненської облдержадміністрації та прес-секретар обласної організації БПП «Солідарність» Андрій Андрощук зміг мобілізувати проти себе геть різних і часто конкуруючих між собою журналістів та громадських активістів. Причиною стали грубі висловлювання чиновника стосовно представників ЗМІ у соціальних мережах. То рейтинги КВУ для представника пропрезидентської партії «фейкові» то критика роботи обласної влади – мало не замовлення російської пропаганди.

Та схоже у керівництві області вирішили розрядити ситуацію. Нещодавно Андрій Андрощук опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» свою заяву на звільнення з посади радника голови Рівненської ОДА.

Piccy.info - Free Image Hosting

«Якщо обирати між можливістю вільно висловлювати свої думки та статусом радника голови облдержадміністрації то я обираю перше. Я звик називати дурня дурнем, так було цього разу, і так буде надалі. Незважаючи на будь-яку політкоректність.

Статус радника обмежує, дає підстави для “вмілих маніпуляторів” маніпулювати моїми словами аби безпідставно втягувати в “політичні ігри” очільника області, перекручувати факти і т.п. Саме тому я прийняв для себе абсолютно логічне рішення – написав заяву, що йду з посади радника голови Рівненської обласної державної адміністрації, на якій перебував абсолютно на громадських засадах. Що робитиму далі? Повертаюся до журналістики. У планах багато чого цікавого в цій сфері. Дочекайтеся)…». – написав Андрій Андрощук на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» коментуючи заяву на звільнення.

Щоправда, як на мене, пан Андрій знову «дав маху».Виходячи з його пояснення складається враження, що керівництво йому заважало вільно висловлюватись. А відтак, змусило обирати між правом говорити те, що думаєш і причетністю до влади. Хоча припускаю, що з «причетністю» все залишиться так як і було. Просто в Адміністрації Президента відреагували на той скандал, який розгорівся навколо висловлювань Андрощука в соціальних мережах. Ці висловлювання призвели до консолідації журналістської спільноти проти хамства з боку чиновника. Навіть були зібрані підписи порталом 4 влада, під відповідним зверненням до керівників пана Андрія.

Не виключено, що цей скандал був темою однієї з розмов за Великоднім столом між депутатом Рівненської облради від БПП «Солідарність», екс-головою обласної адміністрації Віталієм Чугунніковим та заступником голови Адміністрації Президетна Віталієм Ковальчуком. Який гостював у Чугуннікова протягом Великодніх вихідних.

Звісно тема Андрощука не була центральною в розмовах, однак навіть не сумніваюсь що про неї згадували. Тим більше, що публічний скандал може завадити у справі збереження Олексія Муляренка на посаді керівника області.

Звільнення Андрощука має дещо розрядити конфлікт і відвернути увагу журналістів від персони самого керівника області. Однак тут у мене виникає питання: якщо конфліктне питання радника голови Анндрія Андрощука вирішено, то чи буде вирішуватись конфліктне питання прес-секретаря БПП «Солідарність» Андрія Андрощука? Чи імідж пропрезидентської партії в області має значно менше значення ніж особистий імідж керівника області?

 

2
Політика # Олексій Муляренко # Андрій Андрощук # Віталій Ковальчук # Віталій Чугунніков
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі