Стало відомо як реформуватимуть рівненський діагностичний центр

Стало відомо як реформуватимуть рівненський діагностичний центр
0
Стало відомо як реформуватимуть рівненський діагностичний центр

У Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі імені Віктора Поліщука розпочався процес реформування, тобто перетворення з комунального закладу у комунальне некомерційне підприємство. Старт цьому своїм рішенням дали депутати на сесії Рівненської обласної ради 27 липня.

Вже утворена комісія з перетворення РОКЛДЦ ім. В. Поліщука у комунальне некомерційне підприємство. Юридично діагностичний перестане існувати як комунальний заклад та буде перереєстрований як підприємство. Звичайно ж з відповідною інвентаризацією майна, новим статутом та статутним фондом та отриманням всіх ліцензійних умов. Звичайно ж всі без виключення працівники центру будуть переоформлені на роботу у новостворене підприємство.

- Змінюється система фінансування центру. Більше коштів ми зможемо спрямовувати на подальший розвиток закладу. Адже розподіл коштів відбуватиметься на основі власного фінансового плану центру, що дозволить бути більш гнучкими та самостійними у прийнятті рішень. Заклад матиме можливість самостійно встановлювати будь-які форми оплати праці працівників, що допускаються законодавством. Хороші і фахові лікарі матимуть можливість отримувати достойну заробітну плату відповідно до виконаної роботи. Крім того ми зможемо не тільки втримати найкращих фахівців, а й залучили нових спеціалістів до роботи в центрі, - розповів у себе на сторінці Facebook головний лікар закладу Роман Шустик. - Основними джерелами фінансування центру будуть кошти, отримані за виконання договорів про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України, фінансування з відповідного бюджету з використанням програмно-цільового методу (за бюджетною програмою), що передбачено бюджетним кодексом України. Також ми зможемо отримувати оплату від страхових компаній за надані медичні послуги; оплату від роботодавців за медичні послуги, надані працівникам, оплату від пацієнтів за надані сервісні послуги (палати покращеного перебування, транспортні послуги, тощо) та іншим закладам охорони здоров’я і лікарям, що діють як фізичні особи-підприємці, ведення бухгалтерського обліку, закупка ліків та витратних матеріалів, проведення тренінгів, тощо.

 

0
Політика Наука і технології # Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені Віктора Поліщука
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі