Троє абітурієнтів з Рівненщини набрали найвищі бали у ЗНО

Троє абітурієнтів з Рівненщини набрали найвищі бали у ЗНО
0
Троє абітурієнтів з Рівненщини набрали найвищі бали у ЗНО

Цьогоріч на Рівненщині зареєструвалося 9 тисяч 269 охочих брати участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Троє абітурієнтів з Рівненщини набрали найвищий бал. Зокрема, колишній учень Володимирецької ЗОШ №1 відповів правильно на всі завдання тесту з географії. Окрім того, по випускнику Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар» та варашської школи №1 «на відмінно» склали тестування з хімії.

Результати тестів учасники ЗНО зможуть побачити на інформаційній сторінці Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти у вигляді «інформаційної картки». 

Між тим, вступники на магістратуру за спеціальністю 081 «Право» складатимуть профільне ЗНО і лише за його результатами зараховуватимуться в університет.
Реєстрація вступників триватиме з 12 по 25 липня 2017 року. Її здійснюватиме приймальна комісія одного з вищих навчальних закладів, у якому вступник бажає брати участь у конкурсному відборі. Учасник вважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка, — повідомила директор Львівського освітнього центру Лариса Середяк.

Для кожного вступника, зареєстрованого для участі в єдиному фаховому випробуванні, на веб-сайті Українського центру буде створено інформаційну сторінку «Кабінет вступника». Доступ до сторінки можливий за номером екзаменаційного листка та PIN-кодом, указаним у ньому.

Із 29 червня стартує реєстрація електронних кабінетів. Триватиме до 25 липня 2017 року. Для вступу до ВНЗ приймаються сертифікати ЗНО лише 2016 та 2017 років. На місця держзамовлення можна подати 9 заяв на 4 спеціальності. І у кожній заяві поданій через електронний кабінет абітурієнт зазначає пріоритетність від 1 до 9. На контрактну форму кількість заяв не обмежується, — зазначив начальник обласного управління освіти і науки Григорій Таргонський.

Зазначимо, що цього року впроваджено чотири коефіцієнти до конкурсного бала — регіональний, галузевий, сільський і першочерговий.

Регіональний коефіцієнт — 1,02 — орієнтований на те, щоб створити кращі можливості для вступників, які обрали ВНЗ у регіонах України.

Галузевий коефіцієнт — 1,03 — використовуватиметься лише для поданих заяв з першими пріоритетами на інженерно-технічні та природничо-математичні спеціальності, які потребують підтримки.

Сільський коефіцієнт — 1,02 — стосуватиметься осіб, які здобули повну загальну середню освіту в навчальних закладах на території сільських населених пунктів у рік вступу. 

Електронна заява та усі необхідні документи подаються через особистий електронний кабінет на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua

Докладніше про новації щодо вступу до ВНЗ та коледжів можна ознайомитись на сайті управління освіти і науки Рівненської ОДА http://www.rvosvita.org.ua

Або на «гарячих телефонних лініях»:
МОН
+38 (044) 287-89-29
+38 (068) 951-25-13
0800 504 425
ЄДЕБО
+38 (044) 239-86-18
Управління освіти і науки Рівненської ОДА 
26-16-33

0
# Рівненщина # зно # ВНЗ # абітурієнти # коефіцієнти до конкурсного бала # вступна кампанія
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі