У Рівному анонсували будівництво нового спорткомплексу

У Рівному анонсували будівництво нового спорткомплексу
0
  • У Рівному анонсували будівництво нового спорткомплексу
  • У Рівному анонсували будівництво нового спорткомплексу

Сьогодні на зустрічі керівництва баскетбольного клубу "Рівне" та депутатів рівненської міськради прозвучала прямо таки сенсаційна інформація. У місті є можливість побудувати новий спорткомплекс для ігрових видів спорту (для баскетболу в тому числі).

Читайте також: БК "Рівне" під керівництвом Сергія Ліщука відродить традиції місцевого баскетболу [+ФОТО]

Нині такою ареною в Рівному є давно морально застарілий майданчик ДЮСШ №4. Саме там проводять свої ігри футзальний "Кардинал", та баскетбольні "БК-93 ОШВСМ" та БК "Сузір'я".

- За підтримки федерації баскетболу України та наших литовських партнерів, нині ми маємо унікальну можливість побудувати новий сучасний спорткомплекс. Наші прибалтійські колеги із Вільнюса діляться з нами проектом, а кабмін планує виділення 50 млн гривень на будівництво, - розповів очільник обласної федерації баскетболу Олександр Процюк.

Слід зазначити, що цей проект є пілотним та націлений на 4 міста України - Рівне, Біла Церква, Черкаси та Вінниця.

Вміщатиме, за планом, новий комплекс 2500 вболівальників. Також на зустрічі було зазначено, що Рівне обрали не випадково. Всьому заслуга - давні та успішні баскетбольні традиції нашого міста.

Чи вдасться втілити цей проект в життя, нині здається малоімовірним. Адже спільнота Рівного вже неодноразово чула гучні заяви про будівництво грандіозних комплексів у межах міста. Мова йде і про спортивні споруди на вулиці Макарова, де окрім гучних заяв у пресі зі сторони обласної ради до цього часу нічого не зроблено. Також і про стадіон за кошти від УЄФА у Рівному, який мали будувати спільними силами міста та ФФУ. Та що говорити, один існуючий "Авангард" "реконструюють" вже добрих років 15. І цьогоріч, можливо, зрушення в цій справі таки будуть. Оскільки анонсований початок робіт перекинули на другу половину 2017.

Єдине, що дозволяє мріяти про новий спорткомплекс є те, що від міста не вимагають особливих фінансових вливань, лише земля та комункації. Але як в нас люблять, часто все застопоритися на питанні, в чиїй власності буде гектар-два, і в подальшому споруда. За чиї кошти вона утримуватиметься і так далі.

Бо так давно повелося в Рівному. Якщо потрібно всіма правдами і неправдами виділити кусок землі під черговий житловий скандальний (зачатсту) комплекс, то будь-ласка. І будуються. А коли потрібно землю для рівнян і на потребу спорту, то виникає купа проблем.

Але ми віримо в наших обранців, схрестивши пальці.

0
Наука і технології Спорт # Рівне # будівництво # БК РІвне # спорткомплекс
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі