У Рівному нагородили кращих спортсменів "Інваспорту"

У Рівному нагородили кращих спортсменів
0
  • У Рівному нагородили кращих спортсменів "Інваспорту"
  • У Рівному нагородили кращих спортсменів "Інваспорту"
  • У Рівному нагородили кращих спортсменів "Інваспорту"

01 лютого 2019 року у м. Рівне в приміщенні комунального закладу «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради відбувся урочистий захід «Наша спортивна гордість» за підсумками 2018 року, під час якого було відзначено кращих спортсменів з інвалідністю, тренерів, працівників сфери фізичної культури і спорту Рівненської області.

Під час даного урочистого заходу було відзначено 57 кращих спортсменів, тренерів та фахівців сфери фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю Рівненської області у 9 номінаціях.
На початку заходу голова Рівненської облдержадміністрації Муляренко Олексій Віталійович вручив посвідчення «Заслуженого тренера України» з пауерліфтингу тренеру регіонального центру «Інваспорт» Полюховичу Вадиму Олександровичу, а також посвідчення «Майстрів спорту України міжнародного класу» з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору Асєєвій Ніні, Каплун Ользі, Коробковій Світлані.

 
НОМІНАЦІЯ
«Cпортсмени з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту»

1. Галінська Юлія Миколаївна – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджена орденом «Княгині Ольги» ІІІ та ІІ ступенів. Переможець та бронзова призерка кубку світу. Чемпіонка України.
2. Гусєва Ірина Борисівна – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджена орденом «Княгині Ольги» ІІІ ступеня. Срібна призерка чемпіонату світу. Чемпіонка України.
3. Косінов Олександр Іванович – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та ІІ ступенів. Срібний призер чемпіонату світу у командних змаганнях. Бронзовий призер кубку світу. Чемпіон України.
4. Котенко Сергій Анатолійович – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Срібний призер чемпіонату світу у командних змаганнях. Переможець та бронзовий призер кубка світу.
5. Назаренко Олександр Вікторович – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Чемпіон світу, срібний призер чемпіонату світу у командних змаганнях. Дворазовий переможець кубка світу. Чемпіон України.
6. Новак Роман Анатолійович – майстер спорту України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібний призер чемпіонату Європи з метання спису. Чемпіон та рекордсмен України.
7. Рожко Василь Геннадійович - майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Переможець кубку світу та чемпіон Європи серед юніорів. Чемпіон України серед юніорів. Встановив два юніорських рекорди України.
8. Семенюк Любов Адамівна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіонка Європи та чемпіонка України. Встановила два рекорди України.

9. Синюк Микола Володимирович – майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Бронзовий призер чемпіонату світу та чемпіонату Європи. Чемпіон України.
10. Хорава Давид Елгуджаєвич – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та II ступенів. Срібний призер чемпіонату світу у командних змаганнях. Дворазовий срібний призер кубка світу. Чемпіон України.

НОМІНАЦІЯ 
«Спортсмени з видів спорту, що не входять до програми паралімпійських та дефлімпійських ігор»

1. Асєєва Ніна Іванівна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазова чемпіонка світу. Чемпіонка України. Встановила три рекорди світу та три рекорди України.

2. Галінська Галина Володимирівна – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Абсолютна чемпіонка світу серед жінок. Чемпіонка України. Встановила рекорд світу.

3. Заболотний Володимир Анатолійович – майстер спорту України з шахів серед спортсменів з вадами слуху. Учасник Всесвітньої шахової олімпіади.

4. Іткін Леонід Борисович - майстер спорту України з шашок серед спортсменів з вадами зору. Срібний призер чемпіонату світу з шашок-64 у командних змаганнях зі швидкої гри та класичної гри. Срібний та бронзовий призер чемпіонату світу з шашок-64 зі швидкої та класичної гри в особистих змаганнях. Чемпіон Європи з шашок-64 у командних змаганнях та бронзовий призер в особистих змаганнях.

5. Каплун Ольга Сергіївна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка світу серед жінок, чемпіонка світу серед юніорок. Чемпіонка України. Встановила два рекорди світу.

6. Коробкова Світлана Леонідівна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка світу. Чемпіонка України. Встановила три рекорди України.

7. Куров Роман Володимирович – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазовий чемпіон світу. Чемпіон України. Встановив три рекорди світу.

8. Лагутенко Наталія Леонідівна – майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібна призерка чемпіонату світу. Чемпіонка України.

9. Сівак Іван Петрович – Заслужений майстер спорту України зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженнями ОРА. Чемпіон Європи. Чемпіон України.

10. Чайковська Ольга Володимирівна – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка світу серед жінок. Встановила рекорд світу.

 

НОМІНАЦІЯ
«Краща молодь»

1. Блищик Юлія – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка України.
2. Бондарчук Валентин – чемпіон та призер чемпіонатів України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. Переможець та призер кубку України.
3. Варварук Валерій – кандидат в майстри спорту України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дворазовий бронзовий призер чемпіонату України, чотирьох разовий призер кубку України.
4. Кобилинська Дар'я – кандидат в майстри спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Срібна призерка чемпіонату України серед юніорів. Бронзова призерка чемпіонату та кубку України серед жінок.
5. Логацька Людмила – майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка України. Учасниця чемпіонату світу.

6. Міськов Андрій – переможець та призер кубку України з легкоатлетичних метань, срібний та бронзовий призер чемпіонату України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

7. Мурдза Дмитро – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Срібний призер чемпіонату України.


8. Суниця Максим – майстер спорту України з плавання серед спортсменів з вадами слуху. Срібний та бронзовий призер кубку України.
9. Холод Оксана – майстер спорту України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку. Багаторазова бронзова призерка чемпіонатів та кубку України.
10. Шаблій Олександр – майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон України. Учасник чемпіонату світу.

НОМІНАЦІЯ
«Кращі тренери спорту осіб з інвалідністю»

1. Камлочук Леонід Васильович – тренер з параканое, особистий тренер Синюка Миколи та Лагутенко Наталії – призерів чемпіонату світу та Європи, чемпіонів України.

2. Полюхович Вадим Олександрович – Заслужений тренер з пауерліфтингу. Особистий тренер Асєєвої Ніни, Каплун Ольги, Коробкової Світлани – чемпіонок світу та України, рекордсменок світу та України.

3. Романкевич Михайло Якович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України з дзюдо. Почесний громадянин міста Рівне. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня. Особистий тренер Гусєвої Ірини, Галінської Юлії, Косінова Олександра, Хорави Давида, Назаренка Олександра, Шаблія Олександра та Логацької Людмили – чемпіонів та призерів чемпіонату світу. Переможців та призерів кубку світу.

4. Трофимчук Микола Володимирович – тренер-викладач з легкої атлетики вищої категорії. Особистий тренер Новака Романа срібного призера чемпіонату Європи з метання спису. Холод Оксани, Міськова Андрія переможців та призерів чемпіонату і кубку України.

5. Фесовець Олександр Миколайович – Заслужений тренер України з пауерліфтингу. Особистий тренер Галінської Галини чемпіонки світу, Набухотного Романа.


НОМІНАЦІЯ
ПАРАЛІМПІЙСЬКІ НАДІЇ 
1. Андрощук Назар – переможець та срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з вадами зору. Бронзовий призер чемпіонату України з плавання.
2. Августін Наталія – переможець та срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами ураженнями опорно-рухового апарату. 
3. Асєєв Костянтин – переможець та бронзовий призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору.
4. Кириловець Олексій – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами ураженнями опорно-рухового апарату.
5. Кучерук Іванна - переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку. 
6. Михасюк Костянтин – переможець та срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
7.Мінаєв Павло – переможець та бронзовий призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. 
8. Ткач Іван – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
9. Харук Микола – переможець, срібний та бронзовий призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору.
10. Ярошик Юрій – переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з вадами зору.

 

 

НОМІНАЦІЯ
«Кращі ветерани-спортсмени»

1. Никитюк Галина – майстер спорту України з шашок серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Бронзова призерка чемпіонату України з шашок-64.
2. Сторож Олег – кандидат в майстри спорту України з риболовного спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіон України у командних змаганнях. Срібний призер чемпіонату України в особистих змаганнях. 
3. Шамрай Андрій – срібний призер чемпіонату України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Бронзовий призер кубку України.

 

НОМІНАЦІЯ
ТРЕНЕР РОКУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ 
ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ ІНВАЛІДІВ

1. Макринський Сергій Олександрович - тренер-викладач з легкої атлетики першої категорії. Особистий тренер Мінаєва Павла, Харука Миколи.
2. Палюх Ольга Григорівна – Заслужений тренер України з плавання. Нагороджена медаллю «За працю і звитягу». Особистий тренер Матло Ярини, Ярошика Юрія. 
3. Шевчук Олександр Васильович – тренер-викладач з волейболу серед спортсменів з вадами слуху, срібних призерів Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з волейболу серед юнаків.

 

НОМІНАЦІЯ
«Кращий керівник закладу (організації)
з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю»

1. Коваленко Василь Степанович – голова Млинівського районного фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Надія».

2. Левчик Сергій Сергійович – директор комунального закладу «Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів» Рівненської обласної ради.


3. Петренко Валентина Володимирівна – голова Рівненського міського фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Геракл».

4. Цицюра Олександр Олександрович – голова комунального закладу «Фізкультурно-спортивний клуб «Повір у себе» Сарненської міської ради.


5. Шеремет Наталія Василівна – начальник комунального закладу «Рокитнівський районний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

 

 

 


НОМІНАЦІЯ
«Слава Паралімпійського та Дефлімпійського спорту»

Фролов Сергій Вікторович

Заслужений майстер спорту України з футболу серед спортсменів 
з вадами слуху, чемпіон XXI літніх Дефлімпійських ігор, 
срібний призер XXII та ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор

Народився 21 червня 1987 року в м. Рівне. Середню освіту здобував за індивідуальною програмою.
У 2009 році закінчив Рівненський Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука за спеціальністю спеціаліст з фізичного виховання і спорту.
Перший тренер – Оксенюк Ігор Валентинович.
З 2000 року займається футболом в регіональному центрі «Інваспорт».
З 2006 року член штатної збірної команди України.
2006 рік – бронзовий призер чемпіонату Європи з футзалу серед спортсменів з вадами слуху в м. Москва (Росія).
2007 року на чемпіонаті Європи з футболу в м. Ліссабон (Португалія) збірна команда України з вадами слуху посіла шосте місце.
У 2008 році на чемпіонаті Світу в м. Патра (Греція) збірна команди України посіла дев’яте місце.
2009 рік – чемпіон XXI літніх Дефлімпійських ігор в м. Тайпей (Тайвань), нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.
2011 рік – срібний призер чемпіонату Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху в м. Оденсе (Данія).
2012 рік – бронзовий призер чемпіонату світу з футболу в м. Анкара (Туреччина).
2013 рік – срібний призер XXII літніх Дефлімпійських ігор в м. Софія (Болгарія). Нагороджений орденом «За мужність» ІІ ступеня.
2015 рік – чемпіонат Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху в м. Ганновер (Німеччина) - 4 місце,.
З 2016 року займається під керівництвом тренера з футболу регіонального центру «Інваспорт» Сікальського Андрія Васильовича.
2016 рік – чемпіонат світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху в м. Салерно (Італія)– 9 місце,.
2017 рік – срібний призер ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор в м. Самсун (Туреччина), нагороджений орденом «За мужність» І ступеня.
2018 рік – присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України з футболу» серед спортсменів з вадами слуху.

 

ПОДЯКА
за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм 
та значний особистий внесок у розвиток 
паралімпійського руху в Рівненській області

1. Керівник фізичного виховання «Рівненського автотранспортного коледжу» Настік Сергій Миколайович.
2. Президент федерації плавання Рівненської області Бондарець Іван Васильович.
3. Директор ТОВ «РІВЕНЬ ЛТД» Года Маріан Адамович.
4. Директор ДЮСШ «Верес» з футболу Травський Віктор Леонтійович.
5. Директор Рівненського навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина» Петух Ольга Володимирівна.
6. Ведучий, організатор, шоумен, автор телепроекту «Smile show», керівник агенції «Свято в хату» Алексіюк Руслан Іванович.


Грамоти Укрцентру «Інваспорт»:
7. Сарненський міський голова Усик Світлана Борисівна.
8. Голова Рокитнівської районної ради Кінчур Анатолій Андрійович. 

0
Спорт # Інваспорт Рівне
Читайте також
1355
Рівненські пауерліфтери найсильніші в Україні
4 серпня 2019 року у Дніпрі спортсмени змагались за останні чотири комплекти нагород Чемпіонату України з пара пауерліфтингу. Спортсмени Рівненського регіонального центру «Інваспорт» своїми виступами на помості встановленому на сцені Дніпровської академ
0
Читати далі
2904
Рівненські спортсмени продовжують здобувати медалі міжнародних змагань з параканое
23 травня 2019 року в м. Познань (Польща) стартував Кубок Світу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
0
Читати далі
1630
Рівненський плавець виграв бронзу Чемпіонату України
З 16 по 20 травня 2019 року в Кам'янському Дніпропетровської області відбувся Чемпіонат України з плавання серед спортсменів з вадами слуху.
0
Читати далі
1502
Рівненський дзюдоїст здобув бронзу Всеукраїнського турніру
З 14 по 15 травня 2019 року в м. Ірпінь Київської області відбувся VI Всеукраїнський турнір з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху пам’яті Героя України Дмитра Максимова.
0
Читати далі
1590
Рівненські шашкісти на Чемпіонаті Європи з медалями
З 07 по 15 травня 2019 року у м. Фірлей (Польща) відбувся чемпіонат Європи з шашок-100 серед спортсменів з інвалідністю. У змаганнях взяли участь 72 спортсмена з 7 країн.
0
Читати далі
1495
Рівняни здобули 5 медалей Кубку України
З 01 по 04 травня 2019 року в місті Кам’янське Дніпропетровської області відбувся кубок України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами розумового і фізичного розвитку.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі