У Рівному невакцинована двохрічна дитина потрапила реанімацію з важкою формою правцю

У Рівному  невакцинована двохрічна дитина потрапила реанімацію з важкою формою правцю
0
У Рівному  невакцинована двохрічна дитина потрапила реанімацію з важкою формою правцю

В Рівненській області зареєстрований випадок захворювання на правець. Захворіла дворічна дитина із Корецького району. Граючись на подвір’ї малеча отримала незначне садно на правому коліні. Приблизно через три тижні після ушкодження у дитини з’явились перші ознаки правця. Дитина не могла відкрити рот, мала утруднене ковтання, попирхування під час їжі, відмічалось закидання голови.

З 28 серпня дитина перебуває в реанімаційному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні, Діагноз: Правець, важкий перебіг, генералізована форма. Дитина не отримала жодного щеплення проти правця.

- Сьогодні я його бачив. Він був живий, він дихав. Допомагав апарат штучного дихання. Три тижні після кожного пробудження перша думка: чи жива ще дитина? Нав’язлива така думка. Чи переможе дитина наслідки дурості та злочинної недбалості дорослих? Шанований в області лікар каже: витягав таких пару разів. Дав надію. Ледве подряпане колінце. Правець. У хлопчика двох років. Так хочеться, щоб Михась вижив. Дуже. Всі хочуть, щоб діти не помирали. Не всі роблять для цього все необхідне, зауважив керівник Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов

- Кожного дня читаю ці новини, які є дикістю для цивілізованого світу: дитина захворіла на правець, ще одна смерть від кору, вчасно недіагностований кашлюк...  Я знаходжусь в ситуації людини, яка продає глобуси людям, котрі переконані, що Земля пласка.
Вони перебігають вулицю на червоне світло, вперто не пристібають паски безпеки та перевищують швидкість, лізуть самотужки ремонтувати розетки та газове обладнання, сідають п'яними за кермо та сплять з незнайомими людьми без презервативу. А ще вони запихають в рота лампочки і не вакцинуються. І знаєте: мені їх не шкода. Дорослі люди вибирають самостійно спосіб свого життя та, іноді, - спосіб власної смерті. Єдине - шкода їх дітей, доля та здоров'я яких залежить від їх безглуздих рішень, - прокоментував ситуацію член Громадської ради при МОЗ 
Юрій Поліщук.

0
Суспільство # правець
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі