У Рівному протестували проти тимчасового переселення корпусу музшколи

У Рівному протестували проти тимчасового переселення корпусу музшколи
0
У Рівному протестували проти тимчасового переселення корпусу музшколи

Частина батьків учнів Рівненської дитячої музичної школи №1 разом із дітьми влаштували під стінами навчального закладу пікет. Як повідомляє Суспільне, вони не хочуть, щоб учнів на час ремонту другого корпусу школи перевели у приміщення колишнього гуртожитку на вулиці Відінській та вимагають знайти кращі умови для навчання.

Позиція дітей

Владислав
прийшов на пікет разом із мамою та сестрою. Родина мешкає в центрі, тому, кажуть, їздити на Відінську їм буде некомфортно.

«Я прийшов на цю акцію, тому що я хочу, щоб музичну школу не переносили в якесь інше місце. Це дуже комфортне місце нашого району, прекрасного міста Рівного», – каже учень музичної школи Владислав Лащівський.

Такої ж думки учениця музичної школи Ліка Борейчук.

«Мені дуже подобається, як сформований розклад, і коли після одного гуртка їздиш на інший, це все в центрі і зручно. Коли треба після одного гуртка, який знаходиться в центрі, їхати на Відінську – це дуже далеко і незручно», – каже дівчина.

Позиція батьків

Батьки солідарні із дітьми, а ще обурюються, що майбутнє тимчасове приміщення, на їхню думку, підібране невдало.

«Мене бентежить, що нас перевозять без нашого відома в приміщення, яке непридатне для навчання дітей музиці і яке знаходиться не в тому місці дислокації, на яке ми розраховували», – каже мама учнів музичної школи Анна Шліхта.

Такої ж думки мама двох учнів музичної школи Ніна Ніколаєва, які теж мешкають у центрі.

«Тут вони могли йти самі, я вже не хвилювалась. Там доведеться їх постійно транспортувати, приводити. Ми дуже хочемо, щоб це питання ще розглядалось, шукалося кращі варіанти, які підійдуть усім», – каже жінка.

«Той варіант неприйнятний для дітей, там немає ремонту, навряд чи там буде прийнятно для музичної школи. Музична школа – це храм такий духовний, діти мають приходити в зовсім іншу атмосферу, ніж в минулому гуртожиток», – каже батько учениці музичної школи Євгеній Сліпенький.

Позиція мерії та музшколи

В аварійному другому корпусі музичної школи №1, за словами заступниці директора Тетяни Гасюк, займалися пів сотні учнів, це переважно піаністи. У будинку на Відінській, 39, куди, можливо, незабаром переїдуть юні музиканти, для них можуть виділити третій та четвертий поверхи.

«Приміщення, яке я бачила особисто, нам для занять досить підходить, там є достатньо класів, де можуть розміститися викладачі та учні фортепіанного відділу. Поки що це один реальний вихід, поки іде ремонт, щоб було нормальне навчання в наших дітей. Більшість підтримує, більшість готова, опитування будемо робити, коли ми будемо мати конкретні документи і конкретні рішення», – каже заступниця директора музичної школи Тетяна Гасюк.

Директорці один з батьків відповідає:

«Жодного опитування не було проведено. Ми для того створили батьківський актив, у який ввійшло п'ять чоловік. Ми хочемо зустрітися з мером, з депутатськими фракціями, хоча ми з ними зустрічаємося не раз і будемо це все питання обговорювати», – каже батько учениці музичної школи Ярослав Ковальчук.

Профільна заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова
каже, що на Відінській – єдине приміщення, яке вдалося знайти на цей момент. Адже для учнів музичної школи потрібна чимала площа, де можна розмістити 28 класів.

«Ми дивилися багато різних приміщень і Відінська, 39 – дійсно оптимальний варіант, бо там всі класи будуть розміщені поряд, так, як в музичній школі. Біля того приміщення знаходяться дві зупинки в дві сторони. Питання логістики логічне і продумане, крім того, там є пішохідний перехід, який освітлений сучасним освітленням», – каже Марина Кузмічова.

Ремонт другого корпусу музичної школи №1, за словами посадовиці, зараз призупинений. Продовжать його після того, як депутати проголосують за розподіл бюджету капітальних видатків, орієнтовно наприкінці місяця. У нове ж приміщення дітей планують перевести з 1-го вересня і про це, як зазначила Марина Кузмічова, інформували батьків заздалегідь.

Нагадаємо, відстань між нинішнім корпусом музшколи та будівлею на Відінській – орієнтовно 2,5 км.
 
Читайте також: Учні музичної школи №1 займатимуться в іншому приміщенні: влада Рівного знайшла нову будівлю

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі