У Рівному запрацювала одна з 8-ми сучасних ПЛР-лабораторій області

У Рівному запрацювала одна з 8-ми сучасних ПЛР-лабораторій області
0
У Рівному запрацювала одна з 8-ми сучасних ПЛР-лабораторій області
Нове та сучасне лабораторне обладнання вже на повну запрацювало у Рівненській центральній міській лікарні.Відтепер 96 пацієнтів одночасно зможуть продіагностуватися та отримати консультації.
 
«В середині лютого ми закупили обладнання для 8-ми ПЛР-лабораторій області і спрямували на це 10 мільйонів гривень з державного бюджету. Вважаю справедливим, що наразі міська лікарня Рівного першою отримала таке потужне устаткування. Адже медики Рівного одні з перших прийняли «ковідний» удар та вже майже рік лікують хворих на COVID-19. Тому сподіваємось, що обладнання дозволить вкотре посилити бойову готовність до викликів, пов’язаних із інфекційними хворобами», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.
 
❕Серед обладнання - ампліфікатор, автоматична станція для екстракції, шафа біобезпеки, термошейкер, автоклав та ПЛР-бокс.
За словами керівника Рівненської міської лікарні Євгена Кучерука, устаткування можна буде використовувати не лише для діагностики COVID-хворих, а й усіх інфекційних хвороб та навіть в області трансплантології.
 
«Тут можна визначити не лише віруси ковіду, а й багато інших вірусів, що існують у природі. Цю станцію нам придбала та розподілила обласна влада», - зазначив Євген Кучерук.
 
Так, сучане та професійне ПЛР-обладнання закупили за кошти державного бюджету. Загалом 10 млн грн спрямували на підсилення 8-ми ПЛР-лабораторій медзакладів – Рівненська ЦМЛ, Сарненська ЦРЛ, Дубенська міська, Вараська багатопрофільна, Рівненська обласна, Радивилівська міська, Рокитнівська багатопрофільна та обласний центр громадського здоров'я.
 
 
 
0
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі