Українсько-американська ракета доставила піцу астронавтам на МКС

Українсько-американська ракета доставила піцу астронавтам на МКС
0
Українсько-американська ракета доставила піцу астронавтам на МКС

Американська космічна компанія Northrop Grumman у вівторок, 10 серпня, відправила до Міжнародної космічної станції свою чергову місію з 3700 кілограмами вантажу. Серед нього зокрема виявилися сім піц — якраз по одній на астронавта на МКС.

Про це повідомила пресслужба Northrop Grumman.

Запуск відбувся в межах контракту компанії з Національним аерокосмічним агентством США (NASA) щодо постачання продовольства й матеріалів до МКС. Це була вже 16-та місія Northrop Grumman, а вантаж, який вона забрала на МКС, став найбільшим за історію компанії.

На фото: ракета-носій Antares, яка відправила до Міжнародної космічної станції незвичний вантаж. Першу ступінь ракети розробило українське конструкторське бюро «Південне»

Місія складається з ракети-носія Antares, здатної підіймати вантаж вагою до 8 тисяч кілограмів, і капсули Cygnus — під час кожної місії її називають ім'ям людини, яка зробила значний внесок у розвиток астронавтики.

Цього разу Cygnus має ім’я першого американського астронавта азійського походження Елісона Онідзуки, який здійснив свій перший політ у 1985-му, а наступного року трагічно загинув під час запуску шатла «Челленджер».

Як уточнює Associated Press, окрім уже згаданих піц, серед вантажу Cygnus — свіжі яблука, помідори, ківі та сирна нарізка. А ще — установка для кріплення сонячних панелей на орбітальну лабораторію, запуск якої планується у 2022 році, матеріал для 3D-друку з властивостями місячного пилу та бруду й детектор інфрачервоного випромінювання, який у майбутньому використовуватиметься для відстеження супутників.

Очікується, що в четвер, 12 серпня, Cygnus досягне МКС, після чого перебуватиме в стику приблизно три місяці й урешті-решт вирушить назад на Землю майже з 3800 кілограмами використаного вантажу.

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі