Упродовж весни рф здійснить іще дві-три масовані атаки на українську енергетику

Упродовж весни рф здійснить іще дві-три масовані атаки на українську енергетику
0
Упродовж весни рф здійснить іще дві-три масовані атаки на українську енергетику
Цієї весни росіяни зможуть організувати ще дві-три масовані атаки на енергооб'єкти України, після чого візьмуть паузу для накопичення ракет і «шахедів». Локальні обстріли при цьому не припиняться.
 

Про це в коментарі виданню «РБК-Україна» повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

 

За його словами, зараз росія має запас у 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю в понад 350 км.

 

«Ми спостерігаємо тенденцію, що вони здебільшого намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет. Коли росіянам удається накопичити понад 900 ракет, тоді вони розпочинають серію ударів. І навпаки — коли запаси підходять до 900 одиниць — в масованих ударах робиться пауза», — зазначив Скібіцький.

 

За даними ГУР, у квітні росія планує виготовити близько 40 крилатих ракет Х-101 та 30 ракет «Калібр». Останніх у росіян наразі близько 260 одиниць, каже Скібіцький. Щодо нових швидкісних ракет, представник української розвідки каже, що наразі складно з'ясувати, який саме тип озброєння використовують окупанти — «Циркони» чи модернізовані «Онікс-М».

 

Атаки на українські енергооб'єкти

Уночі та зранку 22 березня росіяни завдали масованого удару по енергооб’єктах у низці регіонів України. Сили ППО збили 92 повітряні цілі зі 151.

 

Унаслідок обстрілів є пошкодження у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. Там сталися аварійні відключення електроенергії, у деяких областях вводили графіки. 

 

Проте найскладніша ситуація в Харкові — там росіяни намагалися уразити абсолютно всі енергооб’єкти, які живлять місто. Станом на ранок 23 березня у Харкові та області відновили світло більшості споживачів.

 

29 березня росіяни здійснили нову масовану атаку на українську енергетику: ППО знищила 84 з 99 повітряних цілей. Внаслідок атаки пошкоджень зазнали теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах.

 

Тоді окупанти серйозно пошкодили три теплоелектростанції ДТЕК. На Прикарпатті та Львівщині уражень зазнали об'єкти критичної інфраструктури.

 

 

0
Війна в Україні
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі