Уряд осучаснює пенсії

Уряд осучаснює пенсії
0
Уряд осучаснює пенсії

Сьогодні під час засідання Уряду Прем’єр-міністр Володимир Гройсман представив проекту Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій”, та розповів про основні аспекти функціонування майбутньої пенсійної системи. Планується, що нова система розпочне роботу після ухвалення Верховною Радою з 1 жовтня 2017 року,- повідомляє путівник по реформах.

Згідно проекту передбачається запровадження єдиних правил визначення розмірів пенсійних виплат. Для “старих” та “нових” пенсіонерів діятиме нова формула нарахування пенсій – з використанням показника середньої заробітної плати на рівні 3 тис.764,40 грн. Раніше цей показник залежав від року призначенні пенсії та становив від 1 тис. 197,91 грн до 3 тис 764,40 грн.

З метою скорочення дефіциту Пенсійного фонду буде встановлено нові вимоги до тривалості страхового стажу: раніше мінімальний стаж для отримання пенсії становив 15 років, то тепер його планується збільшити до 25 років. Водночас пенсійний вік залишиться на рівні 60 років.

При цьому запроваджується гнучкий коридор пенсійного віку: всі кому не вистачає мінімального стажу зможуть сплатити внески за відсутні роки, однак не більше як за п’ять років.

Також Уряд пропонує скасувати особливі умови виходу на пенсію, залишивши цю можливість лише для військовослужбовців. Зокрема планується замінити механізм відшкодування пенсій для працівників, які мають право на пенсії за віком на пільгових умовах, на сплату роботодавцем підвищеної ставки єдиного внеску розміром 15 та 7%. Списки таких працівників будуть розширені, та запроваджені з 1 січня 2019 року через Накопичувальний пенсійний фонд накопичувальних професійних пенсійних програм для окремих категорій осіб віком молодше 35 років.

Також з 1 січня 2018 року передбачається скасування права на призначення пенсій за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров`я, соціального захисту та інших.

Також Кабінет Міністрів пропонує скасувати обмеження щодо розміру пенсій для пенсіонерів, які працюють (85% від розміру пенсії, але не менш 150% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили непрацездатність).
Законопроект щодо підвищення пенсій пропонує також запровадити щорічну автоматичну індексацію пенсій для захисту від інфляції.

Під час засідання Уряд схвалив проект запропонованих змін та направив його на розгляд до Національної Ради Реформ.

0
Наука і технології # Володимир Гройсман # пенсія # пенсійна реформа
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі