В адміністрації Байдена більше стурбовані корупцією в Україні, ніж публічно визнають

В адміністрації Байдена більше стурбовані корупцією в Україні, ніж публічно визнають
0
В адміністрації Байдена більше стурбовані корупцією в Україні, ніж публічно визнають
У конфіденційній версії довгострокового плану США щодо співпраці з Україною вказується, що корупція на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до українського уряду під час війни.
 

Про це пише Politico з посиланням на документ.

 

Держдеп США регулярно розробляє чотирирічні стратегії щодо пріоритетів США в певній країні. Таку Інтегровану стратегію (ICS) 29 вересня публічно оприлюднили і щодо України.

 

Проте Politico заявляє, що конфіденційна версія цього документа втричі довша, містить жорсткіші формулювання та набагато більше деталей про цілі США. Багато з них покликані зменшити корупцію в Україні.

 

У «делікатній, але не секретній» версії зазначається, що попри війну Україна не може відкладати зусилля щодо боротьби з корупцією, а межі цієї роботи треба закладати вже зараз.

 

Тим часом конфіденційна версія документа зазначає, що уявлення про корупцію на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до уряду України, пише Politico.

 

Як зазначається, адміністрація Байдена хоче змусити Україну побороти хабарництво, з огляду на кількість допомоги, яку надали Сполучені Штати. А втім, занадто гучні твердження можуть зіграти на руку противникам допомоги Україні, зокрема республіканцям. Це також може змусити більше європейських країн задуматися про свою роль.

 

Представник Держдепу США не сказав виданню, чи надав Вашингтон українському уряду «подовжену версію» документа. Він також не підтвердив офіційно, що конфіденційна версія існує.

 

Що передувало?

Раніше Сполучені Штати Америки підтвердили передання Україні переліку реформ, які пропонують зробити пріоритетними.

 

За даними УП, у документі прописані зміни за пріоритетністю їхнього впровадження: 0-3 місяці, 3-6 місяців, 1 рік, 18 місяців. Зокрема вони стосуються функціонування Наглядових рад держпідприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади.

 

У посольстві пояснили, що цей перелік наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в межах незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу, що Сполучені Штати рішуче підтримують.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі