Велосипеди для рівнян: Мода чи шлях до здоров`я?

Велосипеди для рівнян: Мода чи шлях до здоров`я?
0
Велосипеди для рівнян: Мода чи шлях до здоров`я?

Останнім часом тема активного та здорового способу життя стає дедалі актуальною. Людство все більше дбає та переймається за своє здоров`я та зовнішній вигляд, приділячи увагу перш за все здоровому харчуванню та саморозвитку. Нерідко, особливо ввечері можна побачити у Рівному переповнені тренажерні зали. Таким чином не є дивиною, що велосипеди з кожним днем стають все більш популярними. Але, все набагато цікавіше ніж ми можемо собі уявити, бо сьогодні велосипеди є не лише корисним та заощадливим у фінансовому сенсі, видом трансопрту, але стильним й модним аксесуаром, ба більше, елементом декору! Раніше ми вже розповідали про електровелосипеди, популярність яких також набирає шалених обертів як у Рівному так й інших містах не лише України, а й Європи.

Велосипед - стильний аксесуар.

Сині, червоні, жовті, рожеві, прикрашені паєтками та різними блискітками. Такий велосипед у Рівному не лише підкреслить вашу індивідуальність та доповнить образ, але й подарує настрій оточуючим. 

Велосипед- елемент декору?

Запросто! Трішки фантазії та креативу, й вуаля, старенькому велосипеду можна подарувати нове життя. Такий елемент декору може чудово й практично вписатись у вашому дворику чи саду.

Важко непогодитись, адже як це красиво й неординарно виглядає. До того ж креативні, неординарні особистості люблять щось екстравагантне. На кшталт веловесілля, нині багато хто вважає, що фотографуватись всередині або біля дорогих іномарок - немодно. А от велосипеди - прикрасять весільні фото й зроблять їх "не такими як у всіх". 

Велосипед - транпорт активних, здорових людей.

Креатив креативом, мода модою, але крутити педалі велосипеду - здорово. Регулярні велопрогулянки допомагають нам тримати себе у формі, покращує загальне самопочуття та зміцнює імунітет. Такі прогулянки "на колесах" можна влаштовувати як одному, так і збирати компанію друзів або ж влаштовувати сімейний активний відпочинок. До того ж - це альтернативний транспортний засіб. Щодня зростають ціни на бензин, затори на дорогах у час-пік виснажують та ще й дратують, а на двохколісному транспорті можна швиденько "прослизнути" повз довжелезний авторобільний затор. А про вихлопні гази з автомобілів годі й балакати, кожен знає на скільки вони забруднюють екологію. Але цього всього можна легко уникнути, якщо виткористовувати велосипед.  До того ж для поціновувачів такого виду спорту дуже часто влаштовують велоперегони, акції, святкування Всеукраїнського велодня. Такі заходи збирають сотні- тисячі велосипедистів. 

До речі, прикладом у Німеччині, перше що "впадає" у око - організація транспортної системи. Велосипедами там користуються у будь-яку пору року бідні й багаті, спортсмени й просто любителі велопокатушок, молоді й старенькі люди. Для велосипедистів спеціально облаштували велодоріжки, аби ні пішоходи, ні автівки не заважали один одному, до того ж там між всіма існує взаємоповага.

Є хороший принцип "поєднання приємного з корисним" - це саме про велосипеди. Давайте детальніше повернемось до переваг катання на велосипеді:

1. Під час катання ви моментально зміцнюєте м`язи ніг, спалюється зайвий жир на стегнах, розвивається розтяжка, нормалізовується серцево-судинна та дихальна системи. 

2. На відміну від бігу, їзда на велосипеді підходить всім. Звичайно, бігові навантаження деяким людям просто противопоказані.

3. Багато жінок страждають на варикозне розширення вен, при такому захворюванні лікарі радять більше кататися на велосипеді. До того ж, у тренажерних залах також є альтернатива справжнім велосипедам.

4. Катання також дуже корисно при вегето-судинній дистонії, на яку хворіє майже кожен четвертий в нашій країні.

5. А якщо ваша основна ціль - схуднути, то спеціалісти радять щодня по 45 хвилин проводити на велосипеді. Це допоможе домогтися красивої, підтягнутої стрункої фігури. Це стосується як чоловіків так і жінок. 

6. Не варто забувати що велосипедні прогулянки покращують емоційний стан. Погодьтеся, що відчуття легенької втоми від їзди містом, або ж за його межами - неможливо ні з чим порівняти. До того ж після таких покатушокпокращується сон. 

 

Велосипед, чудова альтернатива звичайним прогулянкам. Це не лише модно, а й корисно!  А ви вже відкрили велосезон?

 

 

 

 

Фото ілюстративні

0
Суспільство # Рівне # Рівненщина # спорт # Дом Ріа # Велосипеди
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі