Військова з Рівненщини голодувала, щоб потрапити на фронт разом з побратимами

Військова з Рівненщини голодувала, щоб потрапити на фронт разом з побратимами
0
Військова з Рівненщини голодувала, щоб потрапити на фронт разом з побратимами

Військова з Рівненщини, мешканка міста Дубно Галина Клемпоуз разом з побратимами майже півроку боролась з армійськими бюрократами за право разом воювати на передовій з своїм друзями добровольцями. Тільки коли військові оголосили голодування – їх почули та перевели служити разом у в складі 46 Батальйону "Донбас-Україна".

Українські військовослужбовці оголосили голодування і вимагають, щоб їм дозволили і далі служити разом у складі однієї роти. За їхніми словами, вони отримали відповідні обіцянки від керівництва 54-ї ОМБр і перевелися в її склад, проте, вже п'ять місяців домагаються виконання обіцяного. Після відсутності результату понад 70 військовослужбовців домовилися про переведення в 46-й батальйон. Однак, частині військовослужбовців не дозволили переведення, а 12 липня їм повідомили, що їх розподілили по 6 різних бригадах.

Про це повідомила на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук військовослужбовець Валерія Бурлакова.

 

 

Стомившись чекати - бійці оголосили голодування. Тільки після цього керівництво відреагувало. 

- Для з’ясування причин та обставин ситуації, яка склалася у 54 омбр із переміщенням військовослужбовців бригади до інших військових частин, командувачем військ оперативного командування «Схід» ухвалено рішення створити та відрядити до 54 омбр комісію у складі заступника командувача військ оперативного командування «Схід», начальника управління - заступника командувача військ оперативного командування «Схід» по роботі з особовим складом та начальника управління персоналу оперативного командування «Схід». 
Комісією з’ясовано, що причиною переміщення військовослужбовців 54 омбр до інших військових частин оперативного командування «Схід» є необхідність укомплектування підрозділів інших військових частин оперативного командування «Схід», які виконують бойові завдання в зоні АТО а також знаходяться на відновленні боєздатності і наразі мають некомплект фахівців, відповідних військово-облікових спеціальностей, -  
йдеться у повідомленні Оперативне командування "Схід" Збройних Сил України. - Так, за рішенням командувача військ оперативного командування «Схід» в рамках планового переміщення особового складу, фахівцями відповідних спеціальностей будуть доукомплектовані військові частини, які проходять відновлення боєздатності, або виконують завдання у зоні проведення антитерористичної операції.
Згідно затвердженого командувачем військ оперативного командування «Схід» «Плану переміщення особового складу» та наказу по особовому складу, командиром 54 омбр було видано наказ, згідно з яким 24 військовослужбовця бригади будуть направлені для подальшого проходження служби у визначені військові частини на посадах, які відповідають їх військово-обліковим спеціальностям.
На виконання плану переміщення командир військової частини видав наказ про переміщення військовослужбовців до інших військових частин та довів його до військовослужбовців. Військовослужбовці, отримавши наказ, не залежно від їх згоди (бажання), повинні його виконати.
Відповідно до вимог абз. 1 ст. 63, 64 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України командири (начальники), військовослужбовці приймають і здають посаду особисто на підставі наказу по військовій частині. Посадовим особам термін прийняття і здавання посади встановлює старший командир (начальник). Для солдатів та сержантів термін здачі посади, як правило становить 1 – 3 дня. 
Командири відділень та всі інші військовослужбовці здають посаду у порядку ст. 63 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України. Про прийняття і здавання посади військовослужбовці подають рапорт у порядку підпорядкованості командирові військової частини, при цьому солдати здають відповідне майно старшині підрозділу, а командири відділень призначеним командирам відділень. У разі не подання таких рапортів (небажання їх подати), військовослужбовець у любому випадку повинен виконати наказ командира військової частини та убути в інше місце служби.
Також, відповідно до вимог ст. 30, 128 абз. 5 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України начальник має право віддавати підлеглому накази і зобов’язаний перевіряти їх виконання. Підлеглий зобов’язаний беззастережно виконувати накази начальника, крім випадків віддання явно злочинного наказу, і ставитися до нього з повагою. Солдат зобов’язаний: точно, ініціативно, сумлінно виконувати накази командирів (начальників). Наказ командира військової частини про здачу посади не може бути злочинним.
Мова про переміщення військовослужбовців 54 омбр до інших військових частин у складі окремого підрозділу не йде, оскільки всі підрозділи військових частин оперативного командування «Схід» мають відповідний рівень укомплектованості військовослужбовцями і потребують доукомплектування лише окремими фахівцями із відповідними військово-обліковими спеціальностями. Створення нових підрозділів у бойових військових частинах оперативного командування «Схід» не передбачається.
За даним фактом в оперативному командуванні «Схід» призначено службове розслідування, за результатами якого буде ухвалено правове рішення.

 Зрештою тільки після цього проблему вирішили і бійців перевели служити разом. 

 

0
# військові # Галина Клемпоуз # 46 бригада # Донбас-Україна
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі