Зеленський доручив знайти рішення, щоб вильоти носіїв «кинджалів» не паралізували країну на години

Зеленський доручив знайти рішення, щоб вильоти носіїв «кинджалів» не паралізували країну на години
0
Зеленський доручив знайти рішення, щоб вильоти носіїв «кинджалів» не паралізували країну на години
Президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, під час якої, зокрема, обговорювалися вильоти російських винищувачів МіГ, через що по всій країні оголошують повітряну тривогу.


Про це глава держави повідомив у Telegram.

 

«Доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабміну запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв "кинджалів" не паралізували країну на години», — зазначив Зеленський.

 

На Ставці також порушували питання забезпечення Сил оборони наступного року. Була доповідь міністра оборони Рустема Умєрова про потреби українських бійців у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах — в усьому необхідному для подальшої деокупації України.

 

Умєров говорив про реалізацію поточних контрактів, а також контрактування на 2023 рік — як із вітчизняним оборонно-промисловим комплексом (ОПК), так і з закордонними постачальниками. Міністр доповідав і щодо систематизації очікуваної міжнародної технічної допомоги.

 

Зеленський також заслухав доповідь міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна про нарощування обсягів виробництва на підприємствах вітчизняного ОПК. Також він розповів про поточний стан і перспективи багаторічної ракетної програми, ухваленої у 2021 році.

 

Під час Ставки також ішлося про ситуацію на фронті — в районі Лимана, Бахмута, Авдіївки, Херсонщини. Були доповіді від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувачів Олександра Сирського, Олександра Тарнавського, Едуарда Москальова та Юрія Содоля.

 

Вильоти носіїв «кинджалів»

росія регулярно запускає в небо свої радянські винищувачі МіГ, які можуть бути носіями аеробалістичних ракет з можливістю нести ядерний заряд Х-47М2 «Кинджал». Під час зльотів МіГів у всіх регіонах України вмикають повітряну тривогу. Раніше вона в середньому тривала до години, але останнім часом такі тривоги стали затяжними.

 

Як розповідав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, російсько-окупаційні війська наразі відпрацьовують дозаправлення в повітрі своїх літаків, через це повітряні тривоги стали тривати по 2,5-3 години.

0
Війна в Україні
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі