Інтер`єрний лайфхак: як рівнянам недорого облаштувати свою оселю

Інтер`єрний лайфхак: як рівнянам недорого облаштувати свою оселю
0
Інтер`єрний лайфхак: як рівнянам недорого облаштувати свою оселю

Незамінною складовою інтер`єру кожного приміщення виступають -  меблі. Вибираючи нові необхідні "аксесуари", ми прагнемо зробити свій будинок красивим і затишним, звертаючи увагу в першу чергу на дизайн і зовнішнє оформлення виробу. Але, в той час, кожен мріє, щоб коштовна річ прослугувала як можна довше. Щоб замовити якісні та хороші меблі, з мінімальною затратою дорогоцінного часу, варто обирати перевірені сайти, де представлений величезний асортимент товарів, який відповідає високим вимогам. Завдяки прийнятним цінам, покупки стають приємнішими, та з мінімальними матеріальними затратами.

Перед тим, як придбати нові меблі в квартиру чи будинок, варто вивчити немаленьку кількість показників, які впливають саме на їхню якість та довговідчність.

Перший критерій- це, звичайно, зовнішній вигляд. Саме він відіграє важливу роль під час оформлення дизайну інтер`єру. Варто звертати увагу на м`які відтінки, які з часом не стануть набридати й гармонічно доповнять вашу кімнату. Використання для оформлення цікавих рішень робить будь-які моделі ззовні дуже привабливими. Вони стають чудовою декоративною прикрасою. Сьогодні до найбільш затребуваних категорій відносяться :

- дивани;
- столи;
- лави;
- крісла.

Другий не менш важливий фактор - основний матеріал. Він відповідає не лише за красу, а й практичність виробу. Варто придивитись до натуральної деревини,адже вона достатньо міцна й довго прослужить. Але якщо ви шукаєте недорогий комплект, альтернативою стане ДСП або МДФ.

Третій фактор - якість збірки. На нього варто звернути увагу, оскільки деталі збираються вручну й мозжуть бути неякісно закріплені. Тому перед покупкою обов`язково попередьте консультанта, щоб він уважно перевірив ваше замовлення.

У будь-якому будинку або ж квартирі є кімната, яка є остівцем затишку і комформу - це вітальня. Раніше ця кімната була призначена лише для прийому гостей, але сьогодні вона також часто слугує як для сімейного відпочинку, так, навіть для їдальні. Щоб проводити час у вітальні було максимально приємно та зручно, слід правильно підібрати меблі для неї. Загальні рекомандації з вибору меблів - компактність, практичність та багатофункціональність. Крім цього меблі слід правильно розставити, аби внутрішній простір кімнати використовувався максимально вигідно.

Перше на що потрібно звертати увагу при покупці меблів для вітальні - розміри та форма кімнати. Якщо вітальня маленька, то краще всього вибирати компактні, багатофункціональні меблі. Велику і простору кімнату можна розділити за допомогою меблів на окремі зони - для гостей, сімейного відпочинку, робоча зона, обідня зона, дитяча зона. У цьому випадку меблі для кожної зони слід підбирати окремо, але водночас вони повинні бути в одному стилі. Зазвичай комплект меблів для вітальні включає в себе м`які меблі, стінку для вітальні, а також дрібнички (журнальні столики, невеликі тумби або підставки).

Розглянемо детальніше кожну складову. М`які меблі створюють атмосферу затишку й комфорту, але при неправильній розстановці, вони можуть візуально захаращувати простір кімнати. Щоб м`які меблі виглядали гармонійно та доречно, їх слід розташовувати навколо певного елемента, який є так званим центром кімнати. Для маленьких кімнат краще підходять кутові диванчики, на яких зручно поміститься уся сім`я. А якщо ви любите здибрати компанію друзів, то вам у нагоді стануть нефеликі пуфи. Якщо простір дозволяє, в комплекті до дивана можна докупити пару крісел, які вдало розмістяться навколо журнального столика або телефвідора буквою "П", створивши при цьому зону відпочинку. Розміщення м`яких частин вздовж найдовшої стіни - робить кімнату більше затишною. Оббивка усіх м`яких меблів повинна бути в одній кольоровій гамі. 

Ще однією складовою віталень є - стінка. Зазвичай до її складу входить декілька секцій: відділення для телевізора, шафа, книжкова шафа, полички, сервант для посуду та тумбочки. Останнім часом популярності набирають стінки з кутовими поличками , адже вони виглядаюсь, красиво, стильно та сучасно. Сьогодні виробники меблів прагнуть виготовляти стінки легкої конструкції, аби уникнути відчуття громіздкості й так званого "захаращення". На заміну стандартним дверцятам приходять розсувні, часто - дзеркальні, адже це створює візуальне відчуття збільшення простору.  Кількість секцій варто обирати на свій смак. Основне призначення стінки у вітальні - зберігання речей домашнього вжитку, але не слід забувати про те, що вона повинна бути прикрасою й гармонійно поєднуватись із загальним дизайном всієї кімнати. 

Щодо дрібних елементів - чудовою альртернативою стануть витончені підставки, тумби або журнальні столики. Вони звичайно, менш практичні, ніж стінки та дивани, але додають кімнаті атмосферу затишку. Журнальний столик варто розміщувати між диваном і телевізором, або навколо нього розміщувати м`які меблі колом або півколом. Таким чином ви створите зону для посиденьок або чаювання з друзями.

Завдяки існуючій різноманітності дизайнів, журнальний столик може стати центральним елементом кімнати. Наприклад, нині дуже стильно виглядають скляні журнальні столики А якщо він обладнаний коліщатками, то його можна вільно переміщати по кімнаті, тим самим щоразу змінюючи обстановку. Сьогодні у сучасній вітальні окрім меблів, розміщуюють різноманітну побутову техніку, яку можна розставляти на оригінальних підставках та тумбах. 

Красиво й вишукано загальний інтер`єр доповнять декоративні вази з квітами і статуетки. Вітальня є так званою "візиткою" будинку чи квартири, адже по облаштуванню можна зрозуміти й зробити висновок про смаки та уподобання господаря. 

З приходом новорічних свят, придбання нових меблів стане чудовим подарунком для усієї родини. Бажаємо приємних покупок і сподіваємося, що наші поради допоможуть зробити вдалий вибір!

 

0
Новини забудовників
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі